META | Πολυτεχνείο 2020: Ψωμί – Παιδεία – Υγεία

Το ΜΕΤΑ, όπως και άλλες εργατικές συλλογικότες, Σωματεία, Ομοσπονδίες, πολιτικοί φορείς, βρέθηκε από το πρωί στους δρόμους του αγώνα, τιμώντας τους νεκρούς του Ματωμένου Νοέμβρη του 1973, αψηφώντας τη συνταγματική εκτροπή της κυβέρνησης, δηλαδή το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» απαγόρευση των διαδηλώσεων, με την επίκληση της πανδημίας.

Όπως σημείωνε σε σχετικό του σχόλιο το ΜΕΤΑ, «η κυβέρνηση, η οποία ασκεί αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική μη αποδεκτή από την πλειονότητα του λαού, προσπαθεί να μετακινήσει τις εγκληματικές της ευθύνες, για την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας και την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις εργαζομένων και κοινωνίας, που απαιτούν μέτρα υγειονομικής προστασίας και ενίσχυση του ΕΣΥ».

Η απαγόρευση αυτή, σημείωνε, «θα μείνει στα χαρτιά. Οι εργαζόμενοι, με πειθαρχία και συναίσθηση ευθύνης, θα πορευτούν στο δρόμο του Νοέμβρη, που το νόημα και τα μηνύματα του είναι ιδιαίτερα επίκαιρα και σήμερα τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κτλ.)», όπως και έγινε.

Αυτοί που δεν τήρησαν κανένα μέτρο κατά του κορονοϊού ήταν οι χιλιάδες αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας, οι οποί αποτελούν «υγειονομική βόμβα» και επιτέθηκαν απρόκλητα, με χημικά, την «Αύρα», χειροβομβίδες κρότου λάμψης, κατά διαδηλωτών, προχωρώντας μάλιστα σε προπηλακισμούς, τραυματισμούς και προσαγωγές.

Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τα επεισόδια είναι οι αστυνομικοί του Χρυσοχοΐδη, καθώς οι διαδηλωτές τηρούσαν στοχοπροσηλωμένα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.


Πηγή