ΜΕΤΑ: Όλοι και όλες στην πορεία του Πολυτεχνείου | ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ

Η απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των εκδηλώσεων για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου και το διάταγμα, που ακολούθησε, του αρχηγού της αστυνομίας για απαγόρευση των υπαίθριων συναθροίσεων, σε όλη τη χώρα, για πάνω από τέσσερα άτομα, από την Κυριακή 15 μέχρι την Τετάρτη 18 Νοέμβρη, απειλώντας μάλιστα με διοικητικά πρόστιμα και περαιτέρω ποινικές κυρώσειςυπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία»), αποτελεί αντισυνταγματική εκτροπή.

Η κυβέρνηση, η οποία ασκεί αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική μη αποδεκτή από την πλειονότητα του λαού, προσπαθεί να μετακινήσει τις εγκληματικές της ευθύνες, για την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας και την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις εργαζομένων και κοινωνίας, που απαιτούν μέτρα υγειονομικής προστασίας και ενίσχυση του ΕΣΥ.

Η απαγόρευση αυτή θα μείνει στα χαρτιά. Οι εργαζόμενοι, με πειθαρχία και συναίσθηση ευθύνης, θα πορευτούν στο δρόμο του Νοέμβρη, που το νόημα και τα μηνύματα του είναι ιδιαίτερα επίκαιρα και σήμερα τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κτλ.).

Το σύνθημα του ματωμένου Νοέμβρη του 73 όχι μόνον παραμένει επίκαιρο, 47 χρόνια μετά, αλλά σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η ΥΓΕΙΑ.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Το ΜΕΤΑ καλεί τη νέα γενιά, που έδωσε δυναμικό «παρών» στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, όλους τους εργαζομένους, άνεργους και συνταξιούχους να δώσουν το «παρών», στη συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, την Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020.

Προσυγκέντρωση ΜΕΤΑ, έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) και ώρα 3μμ.

ΤΟ «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ» ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Πηγή