Λοκντάουν: Τα νέα μέτρα που εξετάζονται – Τα τρία σενάρια για “λουκέτο” στα δημοτικά

Την απόφαση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγία και οι παιδικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα φαίνεται ότι έχουν πάρει στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα. Βασικός κυβερνητικός στόχος ο περιορισμός της κινητικότητας και του συγχρωτισμού των γονέων, και όχι γιατί υπάρχει θέμα υπερμετάδοσης στα σχολεία. 

Τις ανακοινώσεις θα κάνει στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κλίνη ΜΕΘ για όλα την περιφέρεια Θεσσαλονίκης.  

Οι τρεις εισηγήσεις που δέχθηκε ο πρωθυπουργός 

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε εισήγηση για «λουκέτο» στα δημοτικά σχολεία νηπιαγωγία κλπ μόνο για τη Θεσσαλονίκη, μια δεύτερη εισήγηση ήταν το κλείσιμο των δημοτικών ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, και κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας, και μια τρίτη εισήγηση για κλείσιμο των δημοτικών σε όλη τη χώρα που τελικά προκρίθηκε. 

Επίσης, εξετάζεται και λίστα SMS με λιγότερες επιλογές για τους πολίτες. 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία είχε αφήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον Alpha. 

Το delivery (όχι take away) και από μίνι και σουπερ μάρκετ επιτρέπεται από σήμερα και μετά τις 8.30 μέχρι τη 1 το πρωί, διευκρίνισε μέσω του ΣΚΑΪ ο ΓΓ. Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Οι μεγάλες αλυσίδες κλείνουν κανονικά στις 9 το βράδυ. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή