Ευαγγελία Λιακούλη: «Το Ελεγκτικό Συνέδριο αδειάζει την Κυβέρνηση για τις μάσκες στα σχολεία!»

Δήλωση της Ευαγγελίας Λιακούλη, Βουλευτή Ν. Λάρισας Κινήματος Αλλαγής:

«Στις 15 Σεπτέμβρη, με δημόσια παρέμβασή μας, το Κίνημα Αλλαγής έθεσε το ερώτημα, πώς είναι δυνατόν, αυτή η Κυβέρνηση να μην σταματά να μας εκπλήσσει αρνητικά, ακόμη και στα εύκολα, ακόμη και στα αυτονόητα.

 Ήταν τότε που διανεμήθηκαν οι «μάσκες – τεντόπανα», που υποτίθεται ότι φτιάχτηκαν για τα κεφαλάκια των μικρών μαθητών και των μαθητριών, που πήγαν πρώτη ημέρα στα σχολεία τους…

Το θέμα προσφέρθηκε για σάτιρα και έγινε «θέαμα» τότε, κατακλύζοντας με σχόλια και φωτογραφίες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργώντας υλικό, για απίθανες θεατρικές επιθεωρήσεις!

Τότε, η δικαιολογία της Κυβέρνησης ήταν απολύτως…καμία και το μόνο που κρατήσαμε στη μνήμη μας όλοι, ήταν ότι ο ένας Υπουργός έριχνε το φταίξιμο στον άλλο και ο ένας -ομογάλακτος της Κυβέρνησης- αυτοδιοικητικός,  στον άλλο!

Πολιτικά τραγικό.

Τώρα, το θέμα επανέρχεται στο πολιτικό σκηνικό και κάνει το ήδη πολιτικά τραγικό, ακόμη τραγικότερο!

Η Κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι της, για να δικαιολογήσουν την νέα καθυστέρηση και την μη παράδοση ακόμη και σήμερα των μασκών στα σχολεία, έριξε αυτή τη φορά το φταίξιμο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο δήθεν καθυστερεί τον έλεγχο και την έγκριση του διαγωνισμού.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, με ανακοίνωσή του, αδειάζει απόλυτα την Κυβέρνηση και δηλώνει ότι καμία καθυστέρηση δεν έγινε εξαιτίας του, αλλά ο έλεγχος, παρά το γεγονός ότι τον έθεσε σε απόλυτη προτεραιότητα, λόγω της πανδημίας, εντούτοις, αναγκάστηκε να τον αναβάλει λόγω έλλειψης δικαιολογητικών και εγγράφων διευκρινίσεων, που έλειπαν από το φάκελο που κατέθεσε η Κυβέρνηση!

Αυτό πραγματικά ξεπερνά κάθε όριο ανοργανωσιάς, κάθε όριο ανευθυνότητας,  κάθε όριο φαιδρότητας.

Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι, και υπάρχει κάτι μεγαλύτερο κάτω από ένα συνηθισμένο «φιάσκο» στα οποία κατά τ’ άλλα μας έχει συνηθίσει η Ελληνική Πολιτεία και υπό την παρούσα κυβέρνηση;

Δυστυχώς όμως, στο καιρό της πανδημίας, όλα αυτά σημαίνουν κάτι ακόμη-   και ίσως πολύ πιο σοβαρό:

Πώς μπορεί να έχει εμπιστοσύνη κανείς σ’αυτή την Κυβέρνηση, να διαχειριστεί ανθρώπινες ζωές μέσα στην πανδημία, όταν μήνες τώρα δεν μπορεί να καταφέρει να φτιάξει ούτε μάσκες για τους μαθητές; Αλήθεια, ΠΩΣ ;»


Πηγή