Ευαγγελία Λιακούλη: «”Αόρατοι” οι τρίτεκνοι στο νομοσχέδιο Θεοδωρικάκου για τις προσλήψεις»

Με δημόσια παρέμβασή της η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Εσωτερικών Ευαγγελία Λιακούλη, θέτει ζήτημα άδικης μεταχείρισης των τρίτεκνων στο νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση για αλλαγές στο ΑΣΕΠ, που είναι ήδη σε διαβούλευση και άμεσα έρχεται να ψηφιστεί στη Βουλή, επισημαίνοντας τα εξής:

«Όταν ο κ. Θεοδωρικάκος με κάλεσε στις 30 Οκτωβρίου στο Υπουργείο του, ως υπεύθυνη Τομεάρχη Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να βρούμε δρόμους συγκλίσεων, σε σχέση με το νέο του νομοσχέδιο για την τροποποίηση της λειτουργίας του ΑΣΕΠ, είχα προειδοποιήσει πως: «το Κίνημα δεν μπορεί να δώσει ‘’λευκή επιταγή’’ στην κυβέρνηση για το πιο κομβικό, ίσως, επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ και του αείμνηστου Αναστάσιου Πεπονή», όπως κι ότι η μεταξύ μας συζήτηση θα ήταν πιο εποικοδομητική, αν το νομοσχέδιο είχε ήδη τεθεί υπόψη μας, κι όχι να συζητούμε «στον αέρα…».

Τώρα που το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ «δεν είναι πλέον στον αέρα», αλλά σε διαβούλευση στην σχετική ιστοσελίδα (opengov.gr), θυμίζουμε ξανά στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, πως εξαρχής θέσαμε «κόκκινες γραμμές», τις οποίες σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να υπερβούμε.

Ο λόγος – μεταξύ άλλων διατάξεων, για τις οποίες έρχεται άμεσα  η ώρα συζήτησής τους- η… «μη-ορατότητα» των τριτέκνων στο νέο νομοθετικό «πόνημα» του κ. Θεοδωρικάκου για τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σε τρία τουλάχιστον άρθρα του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου (Άρθρ. 11 παρ.1 στ’ και ζ’, παρ.2 α’ και β’, Άρθρ. 27 παρ. 1, Άρθρ. 36) βλέπουμε πως υπάρχει είτε μείωση, είτε κατάργηση, είτε καμία αναφορά στη μοριοδότηση των τρίτεκνων οικογενειών για την πρόσληψη στο δημόσιο και το ευρύτερο δημόσιο.

Αυτή είναι λοιπόν η επιβράβευση, που επεφύλαξε η παράταξη της ΝΔ, η οποία υποτίθεται πως ομνύει στο γνωστό τρίπτυχο (sic) «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια», στους Ανθρώπους εκείνους που πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανή και να μεγαλώσουν, παρά τις αντιξοότητες, τη δημογραφικά φθίνουσα ελληνική οικογένεια…

Είναι προφανές το σκεπτικό της: δεν είναι καιρός εκλογών για να θυμηθεί την ελληνική πολυτεκνική οικογένεια, δεν την πολυνοιάζει κατά τα φαινόμενα κι ότι στη χώρα μας οι θάνατοι πλέον υπερτερούν, κατά πολύ των γεννήσεων, με τρίτεκνους θα ασχολείται τώρα;

Είναι έντιμο όμως, να το πει καθαρά και όχι να το «περνάει» σαν το νερό κάτω από το χαλί…»


Πηγή