Σε ξενοδοχείο καραντίνας, 23 γάλλοι μαθητές και η συνοδός τους. Έφτασαν στον Πειραιά με το «Blue Star Delos»

Στο λιμάνι του Πειραιά, έφτασε το «Blue Star Delos», στο οποίο επέβαιναν οι 23 Γάλλοι μαθητές και η συνοδός τους, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Όλοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνα και οι υγειονομικές αρχές τέθηκαν σε πλήρη επιφυλακή.

Όπως έγινε γνωστό η Γαλλίδα καθηγήτρια και οι 23 μαθητές της έφτασαν στην Ελλάδα αεροπορικώς, μέσω του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», όπου και υπεβλήθησαν σε τεστ κορονοϊού.

Πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, συνέχισαν το ταξίδι τους για Σαντορίνη, έφτασαν στο νησί κι εκεί ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ πως η Γαλλίδα καθηγήτρια είναι θετική στον κορονοϊό. Αμέσως ζητήθηκε από το γκρουπ να επιστρέψουν στον Πειραιά γιατί η Σαντορίνη δεν έχει ξενοδοχείο καραντίνας.

Οι Γάλλοι θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο καραντίνας εν αναμονή των αποτελεσμάτων του δεύτερου τεστ, στο οποίο υποβλήθησαν.

Στο «Blue Star Delos», επέβαιναν συνολικά 485 επιβάτες από Σαντορίνη με προορισμό τον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας απολυμάνθηκαν οι χώροι του πλοίου και ακολουθήθηκε η διαδικασία ιχνηλάτησης.


Πηγή