Παύλος Χρηστίδης: «Οι απόψεις βουλευτών της Ν.Δ. για “μαθητές φίδια στον κόρφο” είναι ακροδεξιές και πρέπει να πάρει θέση ο κ. Μητσοτάκης»

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84 και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΣΧΟΛΕΙΑ 

Οι μαθητές της χώρας τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, διαμαρτύρονταν και διαμαρτύρονται για μια σειρά αιτημάτων που είναι φλέγοντα και εξακολουθούν να αποτελούν διαχρονικά ζητήματα που απασχολούν την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα. 

Αντί στην κυβέρνηση, να στήνουν ένα τσακωμό για τις καταλήψεις, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, γιατί το καλοκαίρι αντί να δουλέψουν, πήγαν διακοπές. 

Το ζήτημα είναι αν πρέπει με τα παιδιά να αναπτύξουμε ένα γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο για τα θέματα παιδείας που τα ταλανίζουν, και να τους δώσουμε να καταλάβουν πως θα εξελιχθεί φέτος η χρονιά ή αν επιλέγουμε να τους χαρακτηρίσουμε «πιθήκια και φίδια στον κόρφο μας». Αυτές οι απόψεις είναι ακροδεξιός κατήφορος. Έπρεπε οι τάξεις να έχουν 15 μαθητές, να έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας μαθητών, δασκάλων και καθηγητών. 

Η κα. Κεραμέως είναι η υπουργός παιδείας και δεν κάνει διάλογο, αντιθέτως η κυβέρνηση ρίχνει  χημικά και στέλνει τελεσίγραφα. 

Άκουσα κάποιους βουλευτές της ΝΔ, να λένε οτι πρέπει να πληρώσουν οι γονείς των καταληψιών τις ζημίες και αναρωτιέμαι εάν τα 6εκατ που έδωσαν για τις μάσκες-αλεξίπτωτα, θα τα πληρώσουν οι βουλευτές της ΝΔ; 

Είναι καλή η συζήτηση αλλά να σταματήσει η ΝΔ να εμπαίζει τους πολίτες και ταυτόχρονα θα πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να πάρει θέση για την ακροδεξιά ατζέντα την οποία υιοθετούν μια σειρά βουλευτών του. 

ΕΛΛΗΤΟΥΡΚΙΚΑ 

Πρέπει σήμερα και αύριο να υπάρξουν αποφάσεις για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, η οποία παραβιάζει εδώ και καιρό το διεθνές δίκαιο. Αυτή είναι η θέση μας, το διατύπωσε χθες και η Φώφη Γεννηματά στην ψηφιακή συνέντευξη Τύπου. 

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνει η Τουρκία για να της επιβάλλει κάποιος κυρώσεις;  Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα δυο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος και ταυτόχρονα συνεχίζει να είναι προκλητική στην παρέμβαση που κάνει στην υπόθεση της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν. Οφείλει η κυβέρνηση, λοιπόν, να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και την δυναμική της ΕΕ το γεγονός ότι η Τουρκία κάνει ότι θέλει απτόητη και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν της επιβάλει κυρώσεις. 

Σημασία έχει βέβαια να δούμε και τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Κατά πόσο ο κ. Μητσοτάκης έκανε λάθος ή έχει κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού, όταν φαίνεται να εγκαταλείπει το ενιαίο δόγμα με την Κύπρο και να καθίσταται ο πρώτος  Πρωθυπουργός από το 1974 που δεν αναφέρθηκε στο Κυπριακό και την τουρκική επιθετικότητα στη σύνοδο του ΟΗΕ.


Πηγή