Παύλος Χρηστίδης: «Αντί να ασχολείται με τα προβλήματα των μαθητών, η κυβέρνηση τους ρίχνει χημικά»

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel» με τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη

Για τα επεισόδια έξω από υπουργείο παιδείας 

Η ανακοίνωση που έβγαλε το υπουργείο παιδείας δεν αρμόζει στο αντίστοιχο υπουργείο παρά μόνο στο υπουργείο προστασίας του πολίτη. 

Αυτή η κυβέρνηση ειδικά στο κομμάτι της παιδείας έχει αποτύχει πλήρως.

Έχει αποδείξει εδώ και καιρό ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να ανοίξει διάλογο ούτε με τους μαθητές, ούτε με την εκπαιδευτική κοινότητα, για να βρεθεί μία ουσιαστική λύση για τη δημόσια εκπαίδευση.

Το κόστος της δημόσιας εκπαίδευσης βαραίνει τα παιδιά, τα οποία ανήκουν σε οικονομικές τάξεις που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη στη δημόσια εκπαίδευση και πρόσβαση στο δημόσιο σχολείο.

Για το αδιέξοδο αυτό την αποκλειστική ευθύνη την έχει εξολοκλήρου αυτή η κυβέρνηση. 

Έξι μήνες είχαν μία και μοναδική δουλειά. Να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα πάνε τα παιδιά στο σχολείο σωστά και λειτουργικά και κυρίως με σωστές υγειονομικές συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Αντιθέτως, υποτίθεται, ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες σχεδίαζαν την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλο το χρόνο και τελικά άνοιξαν και με εντελώς ανοργάνωτες τάξεις και συνθήκες μπάχαλου και μια εβδομάδα μετά από την προβλεπόμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Με τέτοιες συνθήκες ούτε οι μαθητές προστατεύονται από τον covid και έχει παράλληλα δημιουργηθεί και μια αλληλουχία προβλημάτων με κλιμακούμενη ένταση, πράγμα που εμείς εκτιμούμε ότι γίνεται σκόπιμα και επίτηδες και με στρατηγική.

Συμφέρει τη ΝΔ να υπάρχει ένταση και να δημιουργείτε φασαρία και συνεχής αναφορά σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ, για να αλλάζει την ατζέντα από τα πραγματικά ζητήματα της καθημερινότητας η οποία καταδεικνύει την αναποτελεσματικότητα των υπουργών της και του έργου τους.

Την ώρα που μιλάμε, υπάρχουν καταλήψεις γιατί αναγκάζονται να στοιβάζονται 25 μαθητές σε κάθε τάξη και αυτό είναι υγειονομικά ανεπίτρεπτο. Αλώστε οι ίδιοι υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες το υποστήριζαν αυτό ένα μήνα πριν, για να κατανοήσουμε όλοι μας το μπάχαλο που επικρατεί στο σχεδιασμό τους.

Για τα γεγονότα στο εφετείο

Καμία εικόνα δε μπορεί να αμαυρώσει το μεγαλείο της θετικής αντίδρασης και της ανακούφισης την οποία ένιωσαν όλοι οι Έλληνες με την ανακοίνωση της απόφασης της καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των στελεχών της. 

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε γιατί τις τελευταίες 48 ώρες ασχολούμαστε με άλλα ζητήματα. Ξαφνικά σαν να άλλαξε η ατζέντα τεχνηέντως. 

Η μάχη ενάντια στο φασισμό δεν ξεκίνησε το 2011-2012 με την γιγάντωση της ΧΑ, ούτε τελείωσε με την προχτεσινή απόφαση.


Πηγή