Παναγιώτης Βλάχος: «Τους έφταιγαν οι μαθητές, τώρα τους “φταίνε” οι μετανάστες»

Συνέντευξη Παναγιώτη Βλάχου, Γραμματέα Επικοινωνίας Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη:

“Στην αρχή τους έφταιγαν οι τουρίστες, μετά οι νέοι στις πλατείες, τώρα τους φταίνε οι μετανάστες. Τρεις μέρες πριν την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και μετά την πρόσληψη Ζαρούλια στη Βουλή, επανέρχονται στον ξενοφοβικό, μισαλλόδοξο λόγο”, τόνισε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega”, σήμερα Δευτέρα 05.10.2020, στην αντιπαράθεσή του με τον βουλευτή της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη. Πιο αναλυτικά τόνισε:

“Είναι ντροπή για έναν βουλευτή της Ά Αθήνας, όπως ο κ. Πλεύρης, να επαναφέρει τον μισαλλόδοξο λόγο, αυτόν που επώασε το αυγό του φιδιού της Χρυσής Αυγής σε αυτές τις γειτονιές και οδήγησε τη δημοκρατία μας σε αυτά τα χάλια. Του φταίνε οι μετανάστες που δεν κάνουν τεστ για την διασπορά του κορωνοϊού στο κέντρο της Αθήνας, αντί να ασχοληθεί με το πρόβλημα με σοβαρότητα, ως βουλευτής της περιοχής. Τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.”

“Το δίλημμα δεν είναι “υπέρ ή κατά της κατάληψης’, αλλά αν θέλουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία ή κλειστά και προβλήματα υγείας στις οικογένειες. Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και για να γίνει αυτό επιβάλλεται να νιώσουν και να είναι ασφαλείς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Έχασε η Κυβέρνηση δύο μήνες το καλοκαίρι (από την προετοιμασία των σχολείων); Δημιούργησε μικρότερα τμήματα; Μείωσε την ύλη; Εισήγαγε την εκ περιτροπής διδασκαλία; Προσέλαβε καθαρίστριες; Οι απαντήσεις είναι αρνητικές. Αυτά ακριβώς έχουμε επισημάνει ως Κίνημα Αλλαγής. Και καλούμε την Κυβέρνηση σήμερα, που είναι η Παγκόσμια Μέρα των Εκπαιδευτικών, να κάνει επιτέλους τα αυτονόητα”.


Πηγή