Παναγιώτης Βλάχος: «ΣΥΡΙΖΑ, μέγας χορηγός της ΝΔ»

Εφ’ ολης της ύλης για την πολιτική επικαιρότητα μίλησε σήμερα Σάββατο, 24.10.2020 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

Για την πρόταση δυσπιστίας:

Είναι σουρεαλιστική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Τσακαλώτο κατήργησαν ουσιαστικά την προστασία της πρώτης κατοικίας το 2019, καταργώντας τον περίφημο ν. 3860/2010 του ΠΑΣΟΚ και παρέδωσαν στη ΝΔ μια πλατφόρμα διευθέτησης χρεών, την οποία η ΝΔ απαξίωσε και οδηγηθήκαμε στο σημερινό πλαίσιο. Αντί ο κ. Τσίπρας να στοχεύσει την Κυβέρνηση και να κάνει εφ’ όλης της ύλης κριτική στον κύριο Μητσοτάκη, στοχοποιεί τον Σταϊκούρα και ουσιαστικά συσπειρώνει τη Νέα Δημοκρατία. Έτσι, ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται για άλλη μία φορά μέγας χορηγός της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης. Εμείς δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνησηv ή σε υπουργους της και καταψηφίζουμε συνολικά τις επιλογές της.

Για το πτωχευτικό δίκαιο:

Αυτό που εισάγεται στη Βουλή ουσιαστικά αφήνει έκθετους όσους χαμηλόμισθους και μη προνομιούχος πολίτες δεν έχουν 900 ευρώ για να μπορέσουν να κρατήσουν την κατοικία τους. Ιδιαίτερα όσους εργαζόντουσαν εποχιακά στον τουρισμό και ζουν με επιδόματα των 534 ευρώ ή όσους χιλιάδες ζουν ακόμη και με 200 ευρώ το μήνα, όπως δείχνουν πρόσφατα στοιχεία.  Είμαστε εκατομμύρια εκείνοι που ζούμε με όρους επισφάλειας. Και αυτό δεν θα λυθεί ούτε με το Ταμείο Ανάκαμψης, ούτε με την επιδοτούμενη εργασία που πάει να εφαρμόσει κακήν κακώς ο κύριος Μητσοτάκης. Θέλουμε καλές δουλειές και μεγάλες επενδύσεις στη χώρα, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας.

Για τα ελληνοτουρκικά:

Επι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν υπάρχει εθνική στρατηγική, με αποτέλεσμα η χώρα μας να προσπαθεί τώρα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Βρίσκει απέναντί της μία Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία επικρατούν οι εθνικές ατζέντες, τα εθνικά συμφέροντα και δεν θέλει να τιμωρήσει την Τουρκία, επιβάλλοντας κυρώσεις. Γιατί ο Ερντογάν μόνο από κυρώσεις θα καταλάβαινε.  Για να συνεννοηθούμε όμως δεν μπορούμε να πάμε με λευκές επιταγές σαν τον κ. Μητσοτάκη. Χρειάζεται πολιτική συνεννόηση καταρχήν στο εσωτερικό. Ως προς τη Χάγη δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με την Τουρκία, όσο ο κ. Ερντογάν «κόβει βόλτες» στα 12 ν. μίλια. Άρα πρώτα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, για να αντιληφθεί τη σχέση της με την Ευρώπη. Και ύστερα η Ελλάδα με αποκλειστική διαφορά την ΑΟΖ και την Υφαλοκρηπίδα  πρέπει να προσφύγει στο δικαστήριο της Χάγης, αφού καταρτιστεί το απαραίτητο συνυποσχετικό με την Τουρκία. Οποιαδήποτε άλλη ατζέντα, οποιεσδήποτε άλλες γκρίζες γραμμές ή μυστικές διπλωματίες, που ασκεί ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του θα είναι επιζήμιες για τα εθνικά συμφέροντα.


Πηγή