Με θεσμικό ατόπημα πρώτου μεγέθους συνεχίζεται ο Γολγοθάς του «μεγάλου περιπάτου»

Ανακοίνωση Τομέα Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής

Με θεσμικό ατόπημα πρώτου μεγέθους συνεχίζεται ο Γολγοθάς του «μεγάλου περιπάτου» για τους κατοίκους της Αθήνας αλλά και όλου του λεκανοπεδίου.

Ακολουθώντας τριτοκοσμικές πρακτικές, η Κυβέρνηση επέλεξε να παρακάμψει το Συμβούλιο της Επικρατείας με βεβιασμένη τροπολογία η οποία επαναφέρει δια νόμου το περιεχόμενο της ακυρωμένης από το ανώτατο δικαστήριο υπουργικής απόφασης που αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του έργου και την προσχηματική σύνδεσή του με τον COVID19.

Πρόκειται σαφέστατα για πολιτική αλχημεία η οποία αποτελεί έμμεση παρέμβαση στη δικαιοσύνη κατά παράβαση της αρχής των εξουσιών.

Κατά τα άλλα, η δημοτική αρχή υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την δικαστική απόφαση, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι «αφορά σε διαδικαστικές συστάσεις για την πιλοτική εφαρμογή του έργου».

Λες και ζούμε σε «μπανανία», αντί να σταματήσει το αποτυχημένο εγχείρημα, τουλάχιστον της Πανεπιστημίου, ο «περίπατος» συνεχίζεται.

Το Κίνημα Αλλαγής από την αρχή επεσήμανε τη λανθασμένη υλοποίηση του έργου, την έλλειψη διαλόγου, τους κινδύνους που ελλοχεύει για την πόλη, τις ακαλαίσθητες επιλογές και την απαξίωση κάθε ξεχασμένης γειτονιάς.


Πηγή