Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Πρόταση μομφής στον Σταϊκούρα, η νέα χορηγία Τσίπρα σε Μητσοτάκη»

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο»
με τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Κώστα Λασκαράτο

Πρόταση μομφής και πτωχευτικός κώδικας:

– Τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης είναι έκθετος στα εθνικά θέματα, τη στιγμή που δείχνει να μην έχει σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, τη στιγμή που δεν υπάρχουν καθόλου εμπροσθοβαρή μέτρα διαχείρισης των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης, και αφήνει τους οικονομικά αδύναμους βορά στις τράπεζες, ο ΣΥΡΙΖΑ τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του, στοχοποιώντας έναν Υπουργό του, αντί για τη συνολική του πολιτική. Αποδεικνύεται δυστυχώς για ακόμη μία φορά ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος χορηγός του κ. Μητσοτάκη.

– Η οικονομική κρίση αναπόφευκτα έφερε την ανάγκη στήριξης των έντιμων και αδύναμων δανειοληπτών. Ο Ν. 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, ήταν ο μόνος που προστάτεψε πραγματικά την πρώτη κατοικία. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατήργησε με παρατάσεις και αυστηρόποιώντας τα κριτήρια υπαγωγής, και η ΝΔ αποτελειώνει τους αδύναμους δανειολήπτες κάνοντας τους ενοικιαστές στο ίδιο τους το σπίτι. 

– Το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε διακομματική επιτροπή που απορρίφθηκε και κατέθεσε τροπολογία ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αδύναμοι δανειολήπτες και η πρώτη κατοικία. 

Η φυγή του Χρ. Παππά:

– Ο Χρήστος Παππάς είχε πάλι διαφύγει και το 2013, ενώ οι χρυσαυγίτες δήλωναν ανοιχτά μέσω του αρχηγού τους Νίκου Μιχαλολιάκου, ότι αν χρειαστεί θα γίνουν φυγόδικοι. 

– Σήμερα το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ είναι έκθετο για τη διαφυγή του καταδικασθέντα υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής. Ο επιχειρησιακός τρόπος για να αποφευχθεί αυτή η διαφυγή δεν αποτελεί πολιτικό αντικείμενο. Υπάρχουν αρμόδιοι με εμπειρία και γνώσεις που θα έπρεπε να το διασφαλίσουν. 

– Το σημαντικότερο όλων είναι ότι έχουμε μία απόφαση που σε μεγάλο βαθμό συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Είναι ευκαιρία να μιλήσουμε ξανά για την εμπιστοσύνη των πολιτών, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα και τη δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, όμως, το πολιτικό προσωπικό της χώρας πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, υιοθετώντας τον πολιτικό πολιτισμό και την πολιτική επιχειρηματολογία, και όχι τις άνευ περιεχομένου κοκορομαχίες που βλέπουμε ακόμα και σήμερα.


Πηγή