Λουκέτο πέντε καταστήματα “Βενέτη”. Ακολουθούν και άλλα-Κύμα ανέργων, βουλιάζει η αγορά

λουκέτο

Κατεβάζει ρολά σε πέντε καταστήματα, μέσα στις επόμενες μέρες, η γνωστή αλυσίδα αρτοσκευασμάτων και εστίασης “Βενέτη“, καθώς η μεγάλη μείωση του τζίρου και η άρνηση ορισμένων ιδιοκτητών των ακινήτων όπου στεγάζονται τα καταστήματα να προχωρήσουν σε μείωση του μισθώματος, καθιστούν “ασύμφορη” τη συνέχιση της λειτουργίας τους, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της αλυσίδας.

Τούτο σημαίνει, αυτομάτως, ότι περίπου 60 άτομα περνούν, πλέον, στο φάσμα της ανεργίας, ενώ ανάλογη αναμένεται να είναι η εξέλιξη και για άλλα καταστήματα της αλυσίδας.

Τα πέντε καταστήματα που θα κλείσουν βρίσκονται στον Άλιμο, στην Πλάκα, στο Περιστέρι, στον Ασπρόπυργο και στην Κηφισιά, με κάποια εξ’ αυτών να είναι εταιρικά και κάποια να λειτουργούν με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchising). Eάν θα συνεχιστεί το ίδιο σκηνικό με την οικονομική κρίση, την πανδημία και τα “ακριβά” ενοίκια εκτιμάται, σύμφωνα και με την διεύθυνση του “Βενέτη” ότι θα ακολουθήσει κύμα νέων λουκέτων υποκαταστημάτων.

Είναι προφανές ότι αν κλείνουν υποκαταστήματα μια μεγάλης επιχείρησης του βεληνεκούς του “Βενέτη“, καταλαβαίνουμε την τραγική κατάσταση  που κυριαρχεί στη θάλασσα των μικρότερων εμπορικών, επαγγελματικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων.

Κύκλοι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόνιζαν ότι η αγορά βουλιάζει, η φτώχεια στα νοικοκυριά καλπάζει, τα λουκέτα διαρκώς πολλαπλασιάζονται, ενώ αναμένονται νέα κύματα με κατεβασμένα ρολά και φυσικά νέες στρατιές ανέργων.

Κύκλοι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόνιζαν ότι η αγορά χρειάζεται στήριξη, με χορήγηση μεγάλης ρευστότητας και γενναία στήριξη των εισοδημάτων, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, πράγμα που, δυστυχώς, δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία θεωρεί ότι τα 24 δις τα οποία υποτίθεται ότι δίνει για την αντιμετώπιση της κρίσης το 2020, είναι υπεραρκετά(!), ενώ η παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση αφαιρεί την δυνατότητα από την χώρα να “κόψει” επαρκές, δωρεάν χρήμα, για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνίας.

Κ.Μ


Πηγή