Kρούσματα κορονοϊού σε πτηνοτροφική επιχείρηση που εδρεύει στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Εύβοιας, καθώς οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσαπίων – Ψαχνών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του EviaZoom.gr, πρόκειται για 6 εργαζόμενους, Ινδούς την καταγωγή, της πτηνοτροφικής επιχείρησης «Αγγελάκης Α.Ε.» που εδρεύει στον Πούρνο. Τα τεστ βγήκαν θετικά την Δευτέρα και την Τρίτη (20-10-2020), ενώ οι 6 εργαζόμενοι, που διαμένουν στα Ψαχνά του Διρφύων – Μεσσαπίων. έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Το δύσκολο έργο της ιχνηλάτησης βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτήν την ώρα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιεί τεστ στο χώρο του εργοστασίου και συγκεκριμένα έχουν ληφθεί 70 δείγματα.

Αναζητούνται δυο Ινδοί θετικοί στον κορονοϊό στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το egnomi.gr, 2 Ινδοί που κατοικούν στα Ψαχνά πήγαν το Σάββατο 17 Οκτώβρη, στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, με ύποπτα συμπτώματα, τους έγινε τεστ για κορονοϊό και βρέθηκαν θετικοί. Ο ένας μάλιστα έχει παιδί που φοιτά στο Γυμνάσιο Ψαχνών.

Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, αναφέροντας ότι τα δύο κρούσματα βρίσκονται ήδη σε καραντίνα, ενώ το παιδί του ενός εκ των δύο ανδρών, δεν θα πάει στο σχολείο της επόμενες ημέρες. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι δύο Ινδοί, αν και θετικοί στον ιό, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών τους, καθώς οι αρχές δεν γνωρίζουν πού ακριβώς κατοικούν.


Πηγή