Κάποιος να μαζέψει τον «όποιος δεν τηρεί τα μέτρα σκάβει τάφους»

Στην ενημέρωση του Σαββάτου, για την ανακοίνωση από τον υφυπουργό Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, των νέων υγειονομικών μέτρων που θα ισχύσουν από την Τρίτη 3 Νοέμβρη και ώρα 6πμ., βρέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να μας ενημερώσει το τι θα κάνει η Αστυνομία, σε σχέση με τα νέα μέτρα.

«Θα είμαστε παντού» είπε αναφερόμενος στο «ρόλο» και την «αποστολή» της Αστυνομίας. Ακολούθως, ζήτησε «συμμόρφωση»… προς τας υποδείξεις, ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε την «ανυπακοή» ως «ανεύθυνη και παράνομη πράξη». «Όποιος διασκεδάζει, πίνει και τρώει χωρίς να τηρεί τα μέτρα σκάβει τάφους. Όποιος μαγαζάτορας παρανομεί σκάβει τάφους», είπε με θράσος, απευθυνόμενος στους πολίτες.

Να υπενθυμίσει κάποιος του υπουργού (α)Προστασίας του Πολίτη ότι αυτή που σκάβει τάφους είναι η ίδια η κυβέρνηση, που δεν έχει κάνει, παρά τη δυνατότητα που της έδωσε ο λαός και οι εργαζόμενοι για να θωρακίσουν το δημόσιο σύστημα υγείας, την παιδεία κι άλλες υπηρεσίες της πρώτης γραμμής, δεν έκανε απολύτως τίποτε, με αποτέλεσμα να φτάνουμε σήμερα στο μίνι «lockdown». Άλλωστε, το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί, κατά το διάγγελμά του, όταν είπε: «Επιβάλλεται να θέσω εκ νέου την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων πάνω από κάθε άλλη επιλογή».

Να υπενθυμίσει κάποιος του υπουργού (α)Προστασίας του Πολίτη ότι αυτή που σκάβει τάφους είναι η ίδια η κυβέρνηση, με τα παλιά και νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που πήρε, παίρνει και θα πάρει (συντάξεις πείνας, λειψά αναδρομικά, μισθός των 200 ευρώ, μισή δουλειά – μισός μισθός – μισές ασφαλιστικές εισφορές, επίδομα ειδικού σκοπού της πλάκας κ.λπ.) συνεχίζοντας να οδηγεί εργαζομένους, άνεργους, συνταξιούχους, το λαό στη βίαιη φτωχοποίησή τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται αυτό.

Να υπενθυμίσει κάποιος του υπουργού (α)Προστασίας του Πολίτη ότι αυτή που σκάβει τάφους είναι η ίδια η κυβέρνηση, με το νέο Πτωχευτικό Νόμο, την λεηλασία της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας, δηλαδή, τις οικονομικές φυλακές και τα κελιά που φρόντισε να ετοιμάσει για τους φτωχούς, με την προοπτική να τους πετάξει στο δρόμο αργότερα.

Να υπενθυμίσει κάποιος του υπουργού (α)Προστασίας του Πολίτη ότι αυτή που σκάβει τάφους είναι η ίδια η κυβέρνηση, όταν, για να εξυπηρετήσει το τουριστικό και μεταφορικό κεφάλαιο, τους μεγαλοξενοδόχους, τα μεγάλα τουριστικά γραφεία, τους αεροπορικούς ομίλους, τους εφοπλιστές κ.λπ., προχώρησε στο «άνοιγμα» του τουρισμού, φέρνοντας νωρίτερα το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Γιατί κάτι «σάπιο συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας», όσον αφορά στον τουρισμό: δεν μπορεί, πριν από το «άνοιγμά» η χώρα μας να είχε σχεδόν μηδαμινά κρούσματα, και με το που έρχονται οι τουρίστες (χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους), τα κρούσματα να παίρνουν την ανιούσα. Ή είχαμε πάρα πολλά εγχώρια κρούσματα και κάποιος το αποσιωπούσε για να έρθει το «ζεστό τουριστικό χρήμα» ή οι τουρίστες τω όντι «βοήθησαν» στην εκθετική αυξητική τάση ή και τα δύο.

Να υπενθυμίσει κάποιος του υπουργού (α)Προστασίας του Πολίτη ότι αυτός που σκάβει τάφους είναι ο ίδιος. όταν στέλνει τα ΜΑΤ και διαλύουν με βίαιο τρόπο διαδηλώσεις, που αφορούν σε δίκαια αιτήματα εργαζομένων, μαθητών, πολιτών για το βιοτικό επίπεδο της ζωής τους και την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας, στα σχολεία κ.λπ., και ραντίζοντάς τους πάντα με τα χημικά, τα οποία -ως γνωστόν- μπορούν να οδηγήσουν και στο θάνατο. Να του υπενθυμίσει κάποιος τι λέει ο πατέρας του Βαγγέλη Μάγγου, του 27χρονου αγωνιστή από το Βόλο, τι λέει ο Δημήτρης Ινδαρές κ.λπ.

Πολλά μπορεί κάποιος να υπενθυμίσει στον υπουργό (α)Προστασίας του Πολίτη, όπως, για παράδειγμα: πού είναι ο ναζί εγκληματίας, Χρήστος Παππάς; Γιατί… αυτός κι αν έσκαβε κι έβαλε ανθρώπους στον τάφο!


Πηγή