Η παράταση των συμβάσεων καλύπτει όλους τους επικουρικούς που υπηρετούσαν στις 30 Σεπτέμβρη

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επισήμανση που κάναμε και ως ιστοσελίδα για την απουσία αναδρομικότητας της διάταξης που πήγε στη Bουλή για την παράταση των συμβάσεων των επικουρικών, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε τροποποιήσεις προκειμένου να καλυφτούν οι εργαζόμενοι που οι συμβάσεις τους λήγουν πριν την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης.

Συγκεκριμένα, κύκλοι του υπ. Υγείας ανέφεραν ότι στο στάδιο της  νομοτεχνικής επεξεργασίας η διάταξη θα καλύψει και όσους από το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων είχαν ενεργές συμβάσεις μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης αναδρομικά από τη λήξη τους και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Παρότι η σχετική διάταξη αναφέρει ότι καλύπτει όλες τις ενεργές συμβάσεις, άρα και αυτές των επικουρικών της 2Κ, αυτό δεν διευκρινίστηκε από τη διαρροή που δόθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Είναι προφανές ότι οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος επέδρασαν για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να κάνει έστω και αυτή την περιορισμένη κίνηση, δηλαδή της παράτασης των συμβάσεων όλων των κατηγοριών των συμβασιούχων.

Παραμένει όμως ανοικτό το ζήτημα, που το ΜΕΤΑ Υγειονομικών αλλά και όλο το κίνημα των συμβασιούχων έχουν θέσει, δηλαδή της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων μέσω της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Ένα αίτημα που τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις φαίνεται ότι το αντιμετωπίζουν αρνητικά.

Είναι στα χέρια των συμβασιούχων να επιμείνουν σε αυτό το αίτημα και να δώσουν την πρώτη απάντηση με την συμμετοχή τους στην Πανυγειονομική απεργία, στις 15 Οκτώβρη.


Πηγή