Απέρριψε το δικαστήριο το αίτημα Λαγού για εξαίρεση του δικαστηρίου

«Δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για να δικαιολογήσουν υπόνοιες μεροληψίας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό τού δικαστηρίου που ορίστηκε να αποφανθεί επί του αιτήματος του καταδικασμένου νεοναζί εγκληματία, Γιάννη Λαγού, για εξαίρεση των δικαστών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, έπειτα από τρεις ώρες συνεδρίασης, «της ένδικης αίτησης από την παρούσα σύνθεση δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του Δικαστηρίου που να μπορούν να δημιουργήσουν δυσπιστία για τη μεροληψία του Δικαστηρίου, και για τους λόγους αυτούς απορρίπτει την αίτηση και έξοδα τα νόμιμα».

Στη συνέχεια, το δικαστήριο διέκοψε και η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί το πρωί της Τρίτης, στις 11.00, με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών των καταδικασμένων.

  • Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να απορριφθεί το αίτημα του καταδικασθέντα ευρωβουλευτή. «Δεν προβλήθηκαν πραγματικά περιστατικά, αλλά στηρίζεται σε υπόνοιες» ανέφερε και ζήτησε απόρριψη της αίτησης «ως αόριστης και απαράδεκτης γιατί ασκείται καταχρηστικά».

Σχετική ανάρτηση | Κανένα ελαφρυντικό στο «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής και στο Ρουπακιά. Καθυστερεί τη διαδικασία ο Λαγός


Πηγή