Το μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία μέσω Πομπέο – Πώς αποτιμά την επίσκεψη η Αθήνα

Πάρα πολύ θετικά αποτιμά η ελληνική κυβέρνηση τα μηνύματα που εκπέμφθηκαν από την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο στη χώρα μας.

Η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι πρόκειται για ένα ταξίδι – σταθμό στον διπλωματικό μαραθώνιο της χώρας μας για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων αλλά και ενόψει των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Το ξεκάθαρο μήνυμα που εστάλη στην Άγκυρα από τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, είναι ότι ο ισχυρός παίκτης στην περιοχή, είναι με την πλευρά της νομιμότητας και του Διεθνούς Δικαίου.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Αλέξης Παπαχελάς, κατά την επικοινωνία του με τον Μάικ Πομπέο που θα δημοσιευθεί αύριο Τετάρτη, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κατέστησε σαφές ότι η Ουάσιγκτον δεν επιθυμεί μονομερείς ενέργειες και κλιμάκωση της έντασης αλλά προκρίνει τον διάλογο.

Επίσης, ιδιαίτερα για την τουρκική παρουσία στην Κύπρο, ο κ. Πομπέο εκτίμησε ότι είναι κακό η Τουρκία να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.

Στις «αποσκευές» Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες η επίσκεψη Πομπέο

Με τα θετικά μηνύματα των ΗΠΑ μεταβαίνει στις Βρυξέλλες την Πέμπτη για την κρίσιμη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενδέχεται να έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου. Οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθούν αύριο Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: skai.gr


Πηγή