Συναντήσεις Νάντιας Γιαννακοπούλου με τον Δήμαρχο Περιστερίου & τον Δήμαρχο Πετρούπολης ενόψει ανοίγματος των σχολείων

Σε συνέχεια των επισκέψεων στα σχολεία της Δυτικής Αθήνας για την επικείμενη εκκίνηση της ακαδημαϊκής χρονιάς,η Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη και τον Δήμαρχο Πετρούπολης, Στέφανο Βλάχο.

Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν είχαν ως επίκεντρο την οργανωτική ετοιμότητα των Δημοτικών Υπηρεσιών για το άνοιγμα των σχολείων και τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν από την  ελλιπή ενημέρωση και καθοδήγηση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός συγκεντρώνεται στην καθαριότητα των σχολικών χώρων με βάση τους κανόνες του ΕΟΔΥ, αφού δεν μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες με βάση τα πρωτόκολλα υγιεινής Ανάγκες Καθαριότητας των σχολείων  με τις θέσεις των καθαριστριών που ενέκρινε το Υπουργείο. Συγκεκριμένα στην Πετρούπολη για 41 σχολεία εγκρίθηκαν 23 καθαρίστριες, κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το έργο της επαρκούς καθαριότητας των σχολείων.

Τέλος οι Δήμαρχοι, ανέφεραν και την ασάφεια στην ενημέρωση για τον τρόπο διανομής των μασκών που αναμένουν να λάβουν τις επόμενες μέρες, ώστε να ξεκινήσει ομαλά η διδασκαλία με το άνοιγμα από τη Δευτέρα.

Η Βουλευτής, από την πλευρά της, δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών όλα τα προβλήματα που της αναφέρθηκαν από τις συζητήσεις αυτές, ώστε να επιλυθούν άμεσα και να γίνει αποτελεσματική η λειτουργία και η διδασκαλία εντός των σχολείων.


Πηγή