Συναγερμός για διασπορά κορονοϊού έπειτα από πάρτι μαθητών. Ψάχνουν για τον «ασθενή μηδέν»

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει, σήμερα, Κυριακή, στη Λαμία, για να κάνει μαζικά τεστ σε μαθητές και μαθήτριες που είχαν άμεσες ή έμμεσες επαφές με τα παιδιά που ήταν στο πάρτι του προπερασμένου Σαββάτου (5/9), όπου συμμετείχαν ένας 16χρονος και μια 14χρονη, που βρέθηκαν θετικοί, σύμφωνα με το LamiaReport. Μετά τα δυο κρούσματα, το 16χρονο και τη 14χρονη, έχουν μπει σε καραντίνα περίπου 50 μαθητές και μαθήτριες, καθώς και οι οικογένειές τους σε κάποιες περιπτώσεις.

Να διευκρινίσουμε ότι ο αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν στο πάρτι είναι πολύ μικρότερος, ωστόσο, οι τοπικές Υγειονομικές Αρχές από την ιχνηλάτηση που έκαναν δημιούργησαν δυο λίστες, που τελικά φτάνουν τα 47 άτομα, τα οποία άμεσα ή έμμεσα είχαν επαφή με τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά.

Όπως σημειώνει το LamiaReport, τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά, όσο και τα υπόλοιπα, είναι πολύ καλά στην υγεία τους και όλα είναι στα σπίτια τους. Αυτό που ψάχνουν οι Υγειονομικές Αρχές είναι ο «ασθενής μηδέν», που σίγουρα είναι ασυμπτωματικός και ο οποίος φέρεται να μετέδωσε τον ιό και στα δυο άλλα παιδιά, που αρχικά παρουσίασαν κάποια συμπτώματα και έτσι βρέθηκαν με θετικό αποτέλεσμα στα τεστ που τους έγιναν.

Πολλοί από τους γονείς που αγωνιούσαν προσέφυγαν σε ιδιωτικά εργαστήρια για τεστ ή και στο νοσοκομείο, ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να περάσουν 7 ημέρες για να κάνεις το τεστ, ώστε να ξέρεις πραγματικά εάν κάποιος «κουβαλά» τον ιό ή όχι.

Έτσι λοιπόν, σήμερα Κυριακή, στο ΓΝ Λαμίας, σε ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στο «Πέτρινο», το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του νοσοκομείου θα πάρουν τα δείγματα σταδιακά μέσα στην ημέρα από τους μαθητές και τις μαθήτριες που είναι στις δυο λίστες και εάν βρεθούν κάποια θετικά κρούσματα τότε η ιχνηλάτηση θα προχωρήσει και στις οικογένειες αυτών.

Ένα πολύ θετικό στοιχείο είναι οι γονείς της μαθήτριας που έκανε το πάρτι, έκαναν τεστ κορονοϊό και βγήκε αρνητικό και για τους δύο, όπως επίσης αρνητικοί στον ιό είναι και οι γονείς των παιδιών που νόσησαν.

Η αγωνία, υπογραμμίζει το LamiaReport, είναι μεγάλη μέχρι το βράδυ της Δευτέρας που θα βγουν τα αποτελέσματα για όλους τους μαθητές, τα οποία θα δώσουν ένα τέλος στις φημολογίες και την παραπληροφόρηση που γίνεται, κυρίως από στόμα σε στόμα, στοχοποιώντας συμπολίτες μας και μάλιστα παιδιά.

ΥΓ: Ας μην ξεχνάμε ότι ο ιός μπορεί ανά πάσα στιγμή να χτυπήσει την πόρτα του καθενός από εμάς, γι αυτό ας είμαστε προσεχτικοί και ας μην στιγματίζουμε ανθρώπους που πολλές φορές δεν έχουν και καμιά σχέση με την υπόθεση.


Πηγή