Στις δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας ο Μηταράκης

Σειρά επισκέψεων στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες και τη Δράμα, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

“Σε όλη την Ελλάδα, μειώνουμε σταθερά τον αριθμό των διαμενόντων, χάρις στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, τις περιορισμένες ροές και τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Τον ίδιο στόχο έχουμε θέσει και στις Σέρρες. Σήμερα, κλείσαμε δύο ξενοδοχεία τα οποία χρησιμοποιούνταν για φιλοξενία αιτούντων άσυλο. Θα κλείσουμε όλα τα 67 ξενοδοχεία που χρησιμοποιούμε στην χώρα εντός του 2020. Αυτό δείχνει ότι η προσπάθεια ανάκτησης του μεταναστευτικού φέρνει αποτελέσματα τα οποία γίνονται πλέον ορατά στις τοπικές κοινωνίες” ανέφερε ο κ. Μηταράκης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Διευκρίνισε, πως “είμαστε σε μια φάση αποσυμφόρησης πλέον και όχι δημιουργίας νέων δομών”.  

Η περιοδεία του κ. Μηταράκη στις δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας θα συνεχιστεί αύριο, καθώς θα μεταβεί στις δομές  της Βέροιας, Κάτω Μηλιάς, Νέας Καβάλας και Αλεξάνδρειας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή