Στα μουλωχτά, παράνομες εργασίες για τη στέγαση της προσχολικής αγωγής

Την Τρίτη 2 Σεπτέμβρη, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ «Φλέμιγκ», η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, «με περίσσιο θράσος, και στα… μουλωχτά αποπειράθηκε να ξεκινήσει εργασίες στο προκάτ της Πτέρυγα Μπόμπολα που προορίζουν για αίθουσες προσχολικής αγωγής», υπό την επίβλεψη, μάλιστα, του γενικού γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης.

Όταν το Σωματείο ζήτησε να μιλήσει με τον εργολάβο και να δει την απαραίτητη άδεια της πολεοδομίας, τότε «καμία πληροφορία δεν μας δόθηκε ενώ σε λίγα λεπτά… έγιναν όλοι καπνός». Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί, υπογραμμίζει το Σωματείο, «πως μέσα σε μερικές μέρες είναι αδύνατο να μετασκευαστεί ένα παρατημένο επί χρόνια προκάτ κτήριο για να στεγάσει με ασφάλεια νήπια».

Και με το γεγονός αυτό, συνεχίζει: «Επιβεβαιωνόμαστε μέχρι κεραίας για όλες τις εκτιμήσεις μας ως τώρα. Η δημοτική αρχή περιφρονώντας τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής και τις ανάγκες του, σκοπεύοντας με επικοινωνιακά τρικ να παραπλανήσει τους δημότες, επιχειρεί να σβήσει διά παντός την ύπαρξη της Πτ. Μπόμπολα. Όλα αυτά με προφανή συνεργασία – αν όχι εντολή – της πολιτικής ηγεσίας, κομματικών “γνωριμιών”και “εξυπηρετήσεων” αλλά και με την πλήρη γνώση και συμφωνία της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία ούτε λέξη δεν έχει αρθρώσει για την απόπειρα απαξίωσης και “κομματιάσματος” του Νοσοκομείου που διοικεί αλλά ούτε και για την άμεση ανάγκη επαναλειτουργίας της Πτέρυγας. Ωστόσο, πριν μερικούς μήνες τόσο η κ. Δήμαρχος όσο και η Διοίκηση διατράνωναν την ανάγκη επαναλειτουργίας της Πτέρυγας, σύμφωνα με (διπλο-πληρωμένες) μελέτες που τις ανέμιζαν ως σχέδια ανάπτυξης!».


Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ

Απόπειρα έναρξης εργασιών στο κτήριο Μπόμπολα από το Δήμο Πεντέλης

Με περίσσιο θράσος, και στα… μουλωχτά, αποπειράθηκε, την Τρίτη 2 Σεπτέμβρη, η ηγεσία του Δήμου Πεντέλης, να ξεκινήσει εργασίες στο προκάτ της Πτ. Μπόμπολα που προορίζουν για αίθουσες προσχολικής αγωγής.

Ενώ λοιπόν αυτό που γνωρίζαμε οι εργαζόμενοι, ήταν ότι εκεί γίνονταν αυτές τις μέρες κάποιες μεταφορές υλικών του Νοσοκομείου, τυχαία ανακαλύψαμε σήμερα πως (προφανώς σε συνεννόηση με τη Διοίκηση) ξεκίνησαν εργασίες αποξήλωσης κουφωμάτων. Τρεις -τέσσερις λοιπόν εργαζόμενοι, με την παρουσία (και επίβλεψη;) του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησαν να δουλεύουν, όταν πήγαμε ως Σωματείο να δούμε τι γίνεται στο χώρο. Με αδυναμία να συνεννοηθούμε μαζί τους, απευθυνθήκαμε στον εκπρόσωπο του Δήμου και ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον εργολάβο και να δούμε την απαραίτητη άδεια εργασιών της πολεοδομίας. Βεβαίως καμία πληροφορία δεν μας δόθηκε ενώ σε λίγα λεπτά …έγιναν όλοι καπνός!

Από όσα περιγράψαμε, που είναι και η πραγματικότητα που αντιμετωπίσαμε σήμερα, προκύπτουν ότι:

1. Επιβεβαιωνόμαστε μέχρι κεραίας για όλες τις εκτιμήσεις μας ως τώρα. (πχ ΕΔΩ).

Η δημοτική αρχή περιφρονώντας τους εργαζόμενους , το λαό της περιοχής και τις ανάγκες του, σκοπεύοντας με επικοινωνιακά τρικ να παραπλανήσει τους δημότες, επιχειρεί να σβήσει διά παντός την ύπαρξη της Πτ. Μπόμπολα.

Όλα αυτά με προφανή συνεργασία – αν όχι εντολή – της πολιτικής ηγεσίας, κομματικών “γνωριμιών”και “εξυπηρετήσεων” αλλά και με την πλήρη γνώση και συμφωνία της Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία ούτε λέξη δεν έχει αρθρώσει για την απόπειρα απαξίωσης και “κομματιάσματος” του Νοσοκομείου που διοικεί αλλά ούτε και για την άμεση ανάγκη επαναλειτουργίας της Πτέρυγας. Ωστόσο, πριν μερικούς μήνες τόσο η κ. Δήμαρχος όσο και η Διοίκηση διατράνωναν την ανάγκη επαναλειτουργίας της Πτέρυγας, σύμφωνα με (διπλο-πληρωμένες) μελέτες που τις ανέμιζαν ως σχέδια ανάπτυξης!

2. Όλοι αυτοί που υποτίθεται είναι ταγμένοι να υπερασπίζουν τη νομιμότητα και το “δημόσιο συμφέρον” δεν εφαρμόζουν ούτε το ένα ούτε το άλλο προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Σχέδια που, πέρα από την περίφημη νομιμότητα, είναι ενάντια στα συμφέροντα του λαού της περιοχής και των ασθενών της Αθήνας. (Άσε που γύρω – γύρω χορεύουν εκατομμύρια – από τα χρήματα των Δημοτών, άφαντοι εργολάβοι και εργαζόμενοι φαντάσματα. Διακρίναμε το φόβο και την απόγνωσή τους που έχασαν το μεροκάματο όταν ειδοποιήθηκαν να φύγουν…τρέχοντας).

Το ξαναλέμε, για μας οι διαδικασίες δεν είναι το σημαντικό. Το σημαντικό είναι το συμφέρον του κόσμου που έχει ανάγκη περίθαλψης. Το σημαντικό είναι να μην κλείσει ένα ακόμα Νοσοκομείο.

Αλλά αφού τόσο πολύ κόπτονται για τις διαδικασίες, ρωτάμε:

Το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει πάρει απόφαση τόσο για αυτά τα έργα όσο και συνολικά για το “σχέδιο”; Αν έχει πάρει που είναι η απόφασή του;

Επίσης, που είναι η απαραίτητη άδεια εργασιών της Πολεοδομίας; (Ακόμα και αν ευοδωθούν τα αντιλαϊκά τους σχέδια, ποιος αλήθεια εγγυάται την καταλληλότητα του κτηρίου;

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί πως μέσα σε μερικές μέρες είναι αδύνατο να μετασκευαστεί ένα παρατημένο επί χρόνια προκάτ κτήριο για να στεγάσει με ασφάλεια νήπια;

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΤ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΣΤΑ “ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ”, ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ!


Σχετικές αναρτήσεις:


Πηγή