Παύλος Χρηστίδης: «Η Ν.Δ. κάνει ό,τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση. Διαπραγματεύεται κρυφά και μόνη της»

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Θεσσαλονίκη 2020» με τους δημοσιογράφους Κώστα Λασκαράτο και Γιάννη Σκάλκο

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Για την έγγραφη συμφωνία

Πού το πάει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ στα εθνικά θέματα; Ποια είναι η εθνική γραμμή της χώρας;. Διότι αυτό που επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά σήμερα, είναι ότι η ΝΔ έχει επιλέξει τη μυστική διπλωματία. Μάθαμε από δικό του άρθρο ότι υπάρχει Εγγράφως  πρόταση συμφωνίας, από την τριμερή στο Βερολίνο, με την Τουρκία. Πρέπει άμεσα να δοθεί στα κόμματα αυτό που αποκαλείται ως «έγγραφη συμφωνία», για να ξέρουν σε ποια κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση και επίσης που πρέπει να στηρίξουν τα εθνικά συμφέροντα και που πρέπει να εκφράσουν τις διαφωνίες τους. Σας λέω πολύ καθαρά ότι ο κ. Πρωθυπουργός  δεν ενημέρωσε ποτέ την κυρία Γεννηματά για Αυτή την πρόταση προς την Τουρκία. 

Αυτό είναι μία στρατηγική την οποία η σημερινή κυβέρνηση τότε που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για μυστική διπλωματία και επικαλούνταν συμβούλιο αρχηγών. Τον Γενάρη του 2018 που προέκυψε η ιστορία της συζήτησης για το σκοπιανό όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έλεγαν τότε ότι πρέπει να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να αντιμετωπιστεί η στρατηγική των γειτόνων μας και να βάλουμε και εμείς τις δικές μας κόκκινες γραμμές. 

Αυτό σήμερα δε γίνεται, και είναι προφανές ότι αν ενημέρωσε κάποιον ο κος Μητσοτάκης, για πολιτειακούς ή πολιτικούς λόγους αυτός ήταν ο κος Τσίπρας. Όπως ακριβώς έκανε ο κος Τσίπρας στο παρελθόν έτσι και ο κος Μητσοτάκης θέλει να έχει τα χέρια του λυμένα και να κάνει ο ίδιος μόνος του τις διαπραγματεύσεις με το δικό του επιτελείο. Αυτό όμως δε μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να υπάρξει ενιαία εθνική στρατηγική απέναντι στον κο. Ερντογάν ο οποίος το 2023 έχει συγκεκριμένο στόχο για την Τουρκική Δημοκρατία

Για Λέσβο και μεταφορά προσφύγων σε ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ

Η ΝΔ ανέλαβε την κυβέρνηση του τόπου πριν από ένα χρόνο έχοντας γνώση του προβλήματος το οποίο είχε δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του. Θυμίζω ότι πέρασαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από τα νησιά μας, και όχι μόνο, το ίδιο συνέβη για μεγάλο χρονικό διάστημα στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα συμβαίνει ακόμα και σήμερα στην πλατεία Βικτωρίας. Η ΝΔ κατήργησε το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής και για 4 μήνες δεν έκανε τίποτα. Και σε απάντηση της κριτικής που κάναμε ως αντιπολίτευση μας έλεγε ότι κακώς κάνουμε κριτική και τελικά το επανίδρυσε με εκατοντάδες νέους μετακλητούς υπαλλήλους και κάνοντας απευθείας αναθέσεις χωρίς αποτέλεσμα. 

Τώρα ακούγεται ότι θα στηθούν, για περίπου 3000 ανθρώπους, σκηνές. Οι υπόλοιποι 10.000 που θα τοποθετηθούν; Θα κοιμούνται στα νεκροταφεία και στους δρόμους; Διότι προεκλογική σημαία της ΝΔ ήταν η αποσυμφόρηση των νησιών,  αλλά δεν υλοποίησε η ίδια το σχεδιασμό τον οποίο υποσχέθηκε αντιθέτως τον επέτεινε. Και το κερσάκι στην τούρτα κορυφαίος υπουργός έριξε την ευθύνη στους πολίτες-όπως και με τον κορωνοϊο- για τη μη πραγματοποίηση αυτής της πολιτικής, λόγω αντιδράσεων. 

Η κυβέρνηση συνεχίζει να ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες όπως έκανε και με την πανδημία και την αύξηση των κρουσμάτων και τελικά ποια η χρησιμότητα αυτής της κυβέρνησης και ποιος βάζει τους κανόνες, αν στο τέλος κάθε λάθος βαραίνει τους πολίτες. Και τελικά ενώ ήταν πασίγνωστο ότι η Μόρια ήταν μια πυριτιδαποθήκη και το σπίρτο ήταν έτοιμο να μπει, όταν η φωτιά απλώθηκε παντού αλληγορικά και κυριολεκτικά και έκαψε τα πάντα, δεν υπάρχει κάποιος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί. 

Εάν υπάρχει ζήτημα με προβοκάτορες και πράκτορες θα πρέπει να υπάρξει κάποιος να μας προστατεύσει επιτέλους και όχι να υποβόσκει αυτή η επικίνδυνη ρητορική !

Με επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη χρεώθηκε ο λαός 500.000 ευρώ για να πάρουμε ένα πλωτό φράγμα για δήθεν αποτροπή και αυτό το φράγμα προστασίας  είναι παρκαρισμένο. Μπορεί στο Λουτράκι για να μας φυλάει από τις τσούχτρες.

Αυτό που πρέπει να συζητάμε αυτή τη στιγμή, είναι πως θα προστατεύσουμε καίρια και ουσιαστικά τα εθνικά μας σύνορα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Να υιοθετήσουμε δυναμική εθνική στρατηγική, γιατί είδαμε τι έχει κάνει η ΝΔ, καταργώντας υπουργεία, ξαναστήνοντάς τα… όπως το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής. Οι αστοχίες και η ντροπή της Μόρια δεν έχει οδηγήσει κανέναν αρμόδιο σε παραίτηση. Λίγο ντροπή πια. 

ΜΑΣΚΕΣ

Υπάρχει ένα θέμα με αυτό που ακούσαμε σχετικά με το θέμα των μασκών και τα fake news. Άκουσα έκπληκτος τον κ. Βελόπουλο ότι δεν θα αφήσει το παιδί του στο σχολείο να φορέσει μάσκα. Ένας πολιτικός αρχηγός αμφισβητεί τους ειδικούς και αυτά που λέει η επιστήμη. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, για να γίνει μια συζήτηση και να δούμε επιτέλους αν η Κυβέρνηση εφαρμόζει αυτά που ανακοινώνει, για την διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αν είναι δυνατόν να καλλιεργείται πάλι ένα κίνημα αντιεμβολιστικό, απέναντι στις μάσκες και απέναντι στην επιστήμη.


Πηγή