Παύλος Χρηστίδης: «Αποδεικνύεται πως για τη Ν.Δ. το όχι στην συμφωνία των Πρεσπών ήταν απλά όχημα εξουσίας»

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra Channel” στην εκπομπή Kontra 24, με τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη.

Είναι καλό πως όλα τα κόμματα στη χώρα έχουν κοινή άποψη και θέση για όσα κάνει η Τουρκία.  Όλοι συμφωνούμε πως έχει ξεπεράσει τα όρια, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς, και σε αυτή την ερώτηση δεν παίρνουμε καμία απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση.

Έχουμε πολλές ενδείξεις πια για ύπαρξη μυστικής διπλωματίας και όταν καλείται ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης να δώσει απαντήσεις, πετάει την μπάλα στην εξέδρα, δεν δίνει σαφείς απαντήσεις και αποφεύγει να μπει στην ουσία του θέματος. Αυτό αδικεί την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. 

Θα ήθελα να ακούσω τι κάνει και ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης  για τον «εξισλαμισμό» της Αγίας Σοφιάς και την μετατροπή της σε τέμενος, για τη Μονή της Χώρας, για τη Χάλκη και το Πατριαρχείο και τι σημαίνει ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα διάλογο με την Τουρκία όταν  όταν το Γιαβούζ βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Σύμης και συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Δεν είναι απλά λάθος, αλλά έγκλημα, να αμφισβητεί οιοσδήποτε από την κυβέρνηση την αξιοπιστία ενός πολιτικού αρχηγού, όπως η Φώφη Γεννηματά, η οποία επαναλαμβάνει διαρκώς ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την συμφωνία που δεν ήταν συμφωνία και όλο αυτό το γκρίζο σκηνικό διπλωματίας-φαντομά που ασκεί ο κος Μητσοτάκης και ο κος Δένδιας.

Εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τα θέματα που έχει συζητήσει ο κ .Μητσοτάκης με την Τουρκία είτε στο Βερολίνο  ή όπου αλλού. Το ξαναλέμε εμφατικά προκύπτει από αρθρογραφία του ίδιου του Πρωθυπουργού, ότι υπήρξε συμφωνία με την Τουρκία, και η οποία μάλιστα, μόλις λίγες μετά αθετήθηκε. Δεν είναι δυνατόν οι πολιτικές δυνάμεις, σε τόσο μεγάλες εξελίξεις, να μην έχουν καμία ενημέρωση επ’ αυτού του τόσο σοβαρού θέματος. Δεν έχουμε δώσει λευκή επιταγή σε κανέναν για τη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων. Και φυσικά, εκτός από το να ενημερωθούν οι πολιτικές δυνάμεις, πρέπει να κάτσουν και σε ένα τραπέζι προκειμένου να επαναδιατυπωθεί η εθνική μας στρατηγική. Επιμένουμε σθεναρά στη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, για λόγους ουσίας και εθνικού συμβολισμού. Το λέμε καθαρά , όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής, εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε τετελεσμένα σε ένα διάλογο που γίνεται μυστικά. Αυτό που χρειάζεται είναι συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με στρατηγική και καθαρές προτάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης για να δούμε που συμφωνούμε και που όχι. Εμείς ζητάμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών εδώ και 2 χρόνια τώρα.

Ο Ελληνικός λαός κρίνει αυτούς που έλεγαν δεν θα υποδεχτούμε «Μακεδόνες» πρωθυπουργούς, τελικά να τους υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων και να κάνουν χειραψίες και φιλοφρονήσεις. Κρίνει και δεν ξεχνά τις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη που δήλωνε παντού, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε μια αρνητική για την Ελλάδα συμφωνία, και έναν χρόνο μετά να μην έχει κάνει απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Δείχνει αλαζονεία η ΝΔ και τα στελέχη της.

Η εποχή του «διαίρει και βασίλευε» και του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έχει περάσει ανεπιστρεπτί για τη ΝΔ η οποία θα σέβεται και θα ακούει την αντιπολίτευση του τόπου.

Ο μήνας του μέλιτος και της ανοχής στις αστοχίες τέλειωσε για την κυβέρνηση. 


Πηγή