Νάντια Γιαννακοπούλου: «Δεν επιτρέπεται να υποβαθμιστεί άλλο το νοσοκομείο της Αγ. Βαρβάρας»

Επίσκεψη στο Γενικό νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρας, πραγματοποίησε η βουλευτής του Β2 τομέα Δυτικής Αθήνας, κα Νάντια Γιαννακοπούλου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενημερωθεί τόσο από την διοίκηση όσο και από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση των ασθενών που απευθύνονται στο εν λόγω νοσοκομείο όσο και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην περιφέρεια της Αττικής.

Στα πλαίσια της συνάντησης της κα Γιαννακοπούλου με την αναπληρώτρια διοικήτρια του γενικού νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρας κα Φωτεινή Βρύνα, η βουλευτής ενημερώθηκε για το άνοιγμα ειδικής πτέρυγας, η οποία θα νοσηλεύει αποκλειστικά ασθενείς covid-19 με ήπια συμπτώματα. Αφού η αναπλ. Διοικήτρια την ξενάγησε στους νέους χώρους, που ανακαινίστηκαν και επανασυστήθηκαν με όλες τις προδιαγραφές, χάριν της έμπρακτης στήριξης από την ΥΠΕ, την ενημέρωσε πως πρόκειται να διατεθούν πενήντα δύο επιπλέον κλίνες και θα ενισχυθεί η νέα πτέρυγα με επιπλέον επικουρικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τέλος πληροφορήθηκε πως η νέα αυτή πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρας για την αντιμετώπιση των περιστατικών covid-19 θα είναι σε άμεση και αγαστή  συνεργασία με το “Αττικόν” Νοσοκομείο και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, κατόπιν συζήτησης τόσο με το ιατρικό όσο και με το νοσηλευτικό προσωπικό, επισημάνθηκε πως οι ανάγκες του νοσοκομείου δεν περιορίζονται μόνο στην αντιμετώπιση των περιστατικών covid19, αφού καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με βασικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού στα εξωτερικά ιατρεία, που καλούνται να αντιμετωπίσουν  180 με 200 επισκέψεις ημερησίως.

Πρέπει να υπάρξει επίσπευση των εργασιών, με  επιπλέον ιατρικό προσωπικό σε όλους τους κλάδους που εξυπηρετεί το νοσοκομείο, και συγκεκριμένα με πρόσληψη επιπλέον γιατρών με ειδικότητα, ωτορινολαρυγγολόγου, γυναικολόγο, οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό, παθολόγο, καρδιολόγο και παιδίατρο. Επιπρόσθετα είναι αναγκαίο να διασφαλιστούν οι συνθήκες ασφαλείας και υγειονομικής προστασίας  εντός του νοσοκομείου μεταξύ νοσηλευτικού προσωπικού και ασθενών και μάλιστα πολύ συντομότερα από τα προβλεπόμενα μακροχρόνια χρονοδιαγράμματα.

Η εύρυθμη λειτουργία και η στήριξη του γενικού νοσοκομείου της Αγ. Βαρβάρας, που εξυπηρετεί τόσο μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της Δυτικής Αθήνας είναι επιβεβλημένη.

Από την πλευρά της, δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί δίπλα στις ανάγκες του νοσοκομείου, σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία, και πως θα αναδείξει όλα τα ζητήματα και σε επίπεδο Δήμων, αλλά και στη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.


Πηγή