Γιώργος Μπίζος. Έφυγε ένας σπουδαίος και μεγάλος Έλληνας

Ανακοίνωση του Τομέα Αποδήμου Ελληνισμού του Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Γιώργου Μπίζου

Πέθανε ο ομογενής αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Γιώργος Μπίζος

Έφυγε εχτές από τη ζωή ο διακεκριμένος Έλληνας ομογενής Γιώργος Μπίζος.

Θα μείνει γνωστός στην ιστορία ως ο προσωπικός φίλος, σύμβουλος, υπερασπιστής και δικηγόρος το Νέλσον Μαντέλα, ως ο Έλληνας της Νότιας Αφρικής που ταυτίστηκε με τον αγώνα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γηγενών της Αφρικής.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι προδιδακτορικές κυβερνήσεις και η χούντα τού απαγόρευαν για 20 χρόνια να επισκεφτεί την Ελλάδα. 

Η ζωή του ήταν γεμάτη δράση. Είναι αυτός που -μεταξύ άλλων- ιδρύει το 1974 την πρότυπη ομογενειακή σχολή «Σαχέτι», στην οποία συνεχίζουν και φοιτούν αρμονικά με τα ελληνόπουλα και μαύροι μαθητές. 

Μια από τις πολλές διεθνείς διακρίσεις που πήρε ήταν και αυτή του Δικηγόρου της Χρονιάς που του απένειμε το Ανώτατο δικαστήριο στην Ουάσιγκτον το 2001, μετά από πρόταση της Διεθνούς Ακαδημίας Δικηγόρων. 

Πράγματι η οικογένεια της Ομογένειας φτώχυνε με την απώλεια του Γιώργου Μπίζου. Τέτοιες μορφές σπανίζουν ανά το παγκόσμιο.

Τα μέλη της Γραμματείας του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού απευθύνουν εγκάρδια συλλυπητήρια στους οικείους του καθώς και στο χωριό του στην Ελλάδα, το μικρό Βασιλίτσι της Μεσσηνίας που γέννησε έναν τόσο σπουδαίο και μεγάλο Έλληνα. 

Κατερίνα Αυξεντίου

Γραμματέας Τομέα Απόδημου Ελληνισμού


Πηγή