Επισκέψεις Νάντιας Γιαννακοπούλου στο 1ο Γυμνάσιο, 1ο & 2ο Λύκειο Πετρούπολης

Σε συνέχεια των καθημερινών επισκέψεων στα Σχολεία της Δυτικής Αθήνας, η Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, βρέθηκε την Τετάρτη το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο, 1ο& 2ο Λύκειο στην Πετρούπολη.

Στην επίσκεψη αυτή, είχε εκτενείς συζητήσεις με τους Διευθυντές των Σχολείων, αλλά και με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Έγινε πλήρης  αναφορά σε καίρια ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του Covid-19 και της αναποτελεσματικής οργάνωσης από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας και υγιεινής.

Επιπλέον, σημαντικό σημείο, σε μία ακόμη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς, αποτέλεσε η ενημέρωση για την καθυστέρηση τοποθέτησης των καθαριστριών, αλλά και στην ελλιπή ενημέρωση για το πότε και πώς θα γίνει η παραλαβή των μασκών και των μέσων καθαριότητας (πχ αντισηπτικά) από τους Δήμους, αφού λίγες μέρες πριν την είσοδο των μαθητών στις τάξεις δεν έχει ακόμα προχωρήσει ο απαιτούμενος διαγωνισμός. 

Τέλος, την ενημέρωσαν, ειδικότερα, και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκρότημα των τριών  σχολείων αφού συστεγάζονται και διαθέτουν τους ίδιους κοινόχρηστους χώρους, στους οποίους προαυλίζονται περίπου 1000 παιδιά μετά και την εγκατάσταση του 2ου Λυκείου Πετρούπολης σε λυόμενα στο μισό αύλειο χώρο των άλλων δυο σχολείων, κάτι που επιτείνει ακόμη περισσότερο το συγχρωτισμό των μαθητών και αυξάνει τον κίνδυνο εν μέσω πανδημίας. Το ενδεχόμενο δε να εγκατασταθούν στον ίδιο αύλειο χώρο και αλλά κοντέινερ για να φιλοξενήσουν και κάποια νηπιαγωγεία κάνει το πρόβλημα ακόμη πιο εκρηκτικό. Σε κάθε περίπτωση, όπως ειπώθηκε, πρέπει να υπάρξει επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης των υποδομών του 2ου λυκείου, προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και μάλιστα πολύ συντομότερα από τα προβλεπόμενα μακροχρόνια χρονοδιαγράμματα.

Η Βουλευτής, από την πλευρά της, δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί δίπλα στους εκπαιδευτικούς, που στην κρίσιμη περίοδο, έχουν αναλάβει ένα τεράστιο βάρος για την διαχείριση και την διατήρηση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές, και θα αναδείξει όλα τα ζητήματα και σε επίπεδο Δήμων, αλλά και στη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.


Πηγή