Διευκρινίσεις για τη διαδικασία εξυπηρέτησης από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία εξυπηρέτησης από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ: ΥΠΕΚΥΠ 8299/2915/20-2-20

ΣΧΕΤ: Το αρ. πρωτ. 196040/28-8-2020 Έγγραφο της Διεύθυνσης Συντονισμού και Υποστήριξης Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, εξαιτίας του κορονοϊού Covid 2019 και με σκοπό την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών μας, με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας μας (1), σας γνωρίσαμε τη διαδικασία εξυπηρέτησης των πολιτών από τον e-ΕΦΚΑ, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής κλεισίματος ραντεβού, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης του κοινού και της αποφυγής του συγχρωτισμού στις Μονάδες του e-ΕΦΚΑ.

Με αφορμή τα παραπάνω σας υπενθυμίζουμε το σχετικό έγγραφό μας, σύμφωνα με το οποίο η διαδικασία εξυπηρέτησης υποστηρίζεται από την αναβαθμισμένη εφαρμογή «Μένουμε ασφαλείς», μέσω της οποίας κλείνονται πλέον αυτόματα τα ραντεβού από τον συναλλασσόμενο μέσω του δικτυακού τόπου του e– ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr/rv

Στο παραπάνω έγγραφό μας έχει περιγραφεί η διαδικασία κλεισίματος ραντεβού στο Υποκατάστημα, σε περίπτωση που κάποιος ασφαλισμένος το επισκεφτεί (φυσική παρουσία). Επειδή παρατηρείται το φαινόμενο οι υπηρεσίες μας να μην καταχωρούν τα ραντεβού στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, υπενθυμίζουμε ότι η καταχώρηση θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω της σχετικής πλατφόρμας. (σχετ. το από 8/9/2020 ηλεκτρονικό μήνυμά μας προς τις ΠΥΣΥ). Σημειώνεται επίσης ότι για κάθε εξυπηρετούμενο Α.Μ.Κ.Α. θα πρέπει να κλείνεται και να καταχωρείται διακριτό ραντεβού.

Τα ανωτέρω δεν επηρεάζουν παλαιότερες οδηγίες για την πρόσβαση των δικηγόρων σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 34 του Ν. 4194/2013 (ΦΕΚ 208/τ.Α’/27-9-2013) που προβλέπουν ότι «Η είσοδος στα Υπουργεία και στα δημόσια καταστήματα επιτρέπεται ελεύθερα στους δικηγόρους με επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας, κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς χρονικό ή άλλο περιορισμό».

Επομένως θα πρέπει να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των δικηγόρων, με την επίδειξη της ταυτότητάς τους, στα χρονικά διαστήματα εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου εξυπηρέτησης του κοινού.


Πηγή