Ξεκίνησε η «μαύρη εποχή» Κεραμέως και η «προστασία» των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση της ΝΔ

Προτού στεγνώσει το μελάνι από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ 147Α/2020 του κατάπτυστου νόμου 4713/2020, ή αλλιώς «νόμου Κεραμέως – ροσφέτι στους σχολάρχες που χρηματοδοτούν τη ΝΔ», «και τα όργανα ξεκίνησαν», σημειώνει σε καταγγελία της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Όπως αναφέρει στη σχετική της καταγγελία – ανακοίνωση:

Λάβαμε από συνάδελφο νηπιαγωγό που κλήθηκε σε συνέντευξη από ιδιωτικό νηπιαγωγείο σε προάστιο της νότιας Αττικής (τα στοιχεία του νηπιαγωγείου είναι στη διάθεση της Υπουργού, ή οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας) e-mail με το οποίο μας ενημερώνει ότι η ιδιοκτησία του νηπιαγωγείου της γνωστοποίησε τις «νέες συνθήκες εργασίας» που επικρατούν στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στο e-mail, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Καλημέρα σας! Είμαι νηπιαγωγός και σήμερα είχα συνέντευξη σε νηπιαγωγείο στα νότια προάστια για θέση σε τμήμα νηπίων με διοριστήριο. Το πρώτο πράγμα που μου είπαν είναι ότι έχει αλλάξει ο νόμος, οι συμβάσεις είναι οι συλλογικές συμβάσεις του υπουργείου Εργασίας και ότι:

1) Ο μισθός δεν είναι ο ίδιος με τους συναδέλφους του δημόσιου αλλά είναι 580€ και εκείνοι προσφέρθηκαν να δίνουν 700€ γιατί ήθελαν να είναι ευχαριστημένο το προσωπικό τους (!)

2) Το ωράριο είναι πλέον 40 ώρες/εβδομάδα δηλαδή 8ώρες/ημέρα.

3) Κάθε καλοκαίρι ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να απολύει τον εκπαιδευτικό και να τον προσλαμβάνει κάθε Σεπτέμβρη.

Ισχύουν όλα αυτά; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επειδή, σημειώνει η ΟΙΕΛΕ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «δεν έχει καμιά πρόθεση να επιτηρήσει τη νομιμότητα, αλλά αντιθέτως έχει κλείσει το μάτι στους εργοδότες για να κάνουν αυτές τις αθλιότητες, τέτοια φαινόμενα ακραίων παρανομιών θα επιχειρηθεί να γίνουν καθημερινότητα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε».

«Η ΟΙΕΛΕ και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, «θα ανατρέψουν το τερατούργημα αυτό στα δικαστήρια, στην Ε.Ε., μέσα στα σχολεία». Παράλληλα, καλεί κάθε ιδιωτικό εκπαιδευτικό, κάθε πολίτη να αποστέλλει καταγγελίες στην Ομοσπονδία. «Η αποκάλυψη των αγριοτήτων που ήδη ξεκίνησαν στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, βοηθάει την αποστολή μας και θα κάνει το εργοδοτικό αυτό έκτρωμα ακόμη πιο γρήγορα παρελθόν», σημειώνει.


Σχετικές αναρτήσεις:


Πηγή