«Τσίμπησαν τα ζάρια» για τον τουρισμό και την πληρώνουμε με «ατομική ευθύνη» και δεύτερο κύμα πανδημίας

Από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της πανδημίας, αποδεικνύεται ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση της ΝΔ έπαιξε «στα ζάρια» τη δημόσια υγεία και την υγεία του λαού, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους επιχειρηματίες στον τουριστικό κλάδο.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα μέσα Ιούνη, από τη Σαντορίνη, δήλωσε πως θέλει το άνοιγμα του τουρισμού να είναι ένα δεύτερο «success story», έπειτα από το υγειονομικό. Είχε προηγηθεί, το Μάιο, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, που μας ενημέρωσε πως «ο ξένος τουρίστας που θα μείνει 6-7 στη χώρα μας δε θα προλάβει να αναπτύξει τα υγειονομικά συμπτώματα».

Η απουσία πρόληψης και εκ των προτέρων μέτρων για την πανδημία, μαζικών τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας, το γεγονός πως δεν έλαβε στα υπόψη της τον παράγοντα «ασυμπτωματικοί», η μη υγειονομική θωράκιση των νησιών κτλ., έδειξαν πως η «ζαριά» ήταν κακή, με αποτέλεσμα να τρέχει πλέον πίσω από τον κορονοϊό για να πάρει μέτρα.

Μαζί με το υγειονομικό «success story», που οικειοποιήθηκε ο πρωθυπουργός (διότι είναι επιτυχία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και του λαού και μόνον), έπεσε και η «βαριά τουριστική βιομηχανία» της χώρας πάνω στους εργαζομένους του κλάδου και του λαού, που το πληρώνουν ακριβά με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Και η κυβέρνηση, για να αποφύγει την πολιτική ευθύνη της, βρήκε τον «αποδιοπομπαίο τράγο», όλους εμάς, που… χαλαρώσαμε. Και μετάλλαξε τον αποδιοπομπαίο τράγο σε… ατομική ευθύνη.

Το έμμεσο μήνυμα που εκπέμπεται από την καραμέλα της ατομικής ευθύνης είναι ότι: «Εσύ φταις, εάν αρρωστήσεις. Δε φταίει ο τουρισμός. Εμείς πήραμε όλα τα μέτρα».

Το άμεσο μήνυμα ήρθε διά μέσω facebook και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που στοχοποίησε τη νεολαία, επειδή… τόλμησε να κάνει διακοπές: «Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα», είπε.

Και βεβαίως, να μην παραλείψουμε και την «κοινωνική αποστασιοποίηση» από όλα αυτά που μας κάνουν κοινωνικά όντα κι όχι υπαρξιακά: χαρές, παρέες, γάμους, κηδείες, διαδηλώσεις κτλ.

«Σύμμαχος», στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει τις πολιτικές ευθύνες της, τα συστημικά κανάλια, που προπαγανδίσουν τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση εναντίον των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού. Άλλωστε, τόσα εκατομμύρια πήραν, κάπως πρέπει να βγάλουν την… υποχρέωση.

«Σύμμαχος» και η προσπάθεια εξαπάτησης από την πλήρη αλήθεια. Η ΟΕΝΓΕ, μάλιστα,  κατήγγειλε την κυβέρνηση για αποσιώπηση κρουσμάτων.

Ωστόσο, υπάρχει και η οφθαλμοφανέστατη εξαπάτηση μέσω και των κρουσμάτων που παρουσιάζει καθημερινά ο ΕΟΔΥ. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις… χάνονται στην πρόσθεση.

Παράδειγμα, χαρακτηριστικό:

Στις 11 Αυγούστου, ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ σύνολο 5.942 κρούσματα κορονοϊού, την επομένη τα 262 κι αυτό κάνει στο σύνολο, κατά τον ΕΟΔΥ… 6.177 αντί 6.204.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) Δεδομένα έως 11 Αυγούστου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 196 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5942, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) Δεδομένα έως 12 Αυγούστου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 262 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6177, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.


Πηγή