Προς επαναφορά του 13033 (απαγόρευση κυκλοφορίας) και τοπικά lockdown;

Νέο συναγερμό προκάλεσε στις Αρχές o αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού της 1ης Αυγούστου.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, «τα 110 κρούσματα -αν και αρκετά είχαν συγκεκριμένες εστίες (γάμοι, εργοστάσιο, εμπορικά καταστήματα)- δημιούργησαν εκ νέου έντονο προβληματισμό σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, που αναζητούν λύσεις προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού».

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει, «η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην κοινότητα».

Σε πρώτο πλάνο, είναι οι ευπαθείς ομάδες, και εδώ εφόσον ισχύσει το άσχημο σενάριο αύξησης κρουσμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του etnnos.gr,, «εξετάζεται η επαναφορά των SMS στο 13033, δηλαδή περιορισμός στην κυκλοφορία, ενώ σε δεύτερο χρόνο εξετάζονται και τοπικού χαρακτήρα lockdown στο μοντέλο του Εχίνου στην Ξάνθη».

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει το CNN Greece, «η κυβέρνηση εξετάζει την ολική επαναφορά των τακτικών καθημερινών ενημερώσεων από τον ΕΟΔΥ υπό τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα», σε μια προσπάθεια να διαλυθεί η η όποια ψευδαίσθηση έχει δημιουργηθεί πως ο κορωνοϊός έχει φύγει.


Πηγή