Πάρτι… συνωστισμού στη Μύκονο, με καλεσμένους ζευγάρι τουριστών που «έσπασε» την καραντίνα

Τα ξημερώματα, έπειτα από σχετική καταγγελία για διατάραξη, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο σε βίλα στη Μύκονο, στην οποία γινόταν πάρτι, όπου συμμετείχαν τουλάχιστον 500 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων.

Ανάμεσά τους, και ένα ζευγάρι από τη Βενεζουέλα (ο άνδρας με ισπανικό διαβατήριο) που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό και έπρεπε να βρισκόταν σε ξενοδοχείο καραντίνας, όπως διαπιστώθηκε αργότερα. Είχε συλληφθεί στο πάρτι για κατοχή ναρκωτικών, κι όχι για αυτό το λόγο.

Αργότερα, το πρωί της Πέμπτης, εντοπίστηκε ο έλληνας διαχειριστής της βίλας, ο οποίος επίσης συνελήφθη για παραβάσεις σχετικές με τα περιοριστικά μέτρα για την διάδοση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στις 06.00 το πρωί, μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα αυστηρότερα μέτρα για τη Μύκονο και τη Χαλκιδική και έχουν δοθεί εντολές από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ οι έλεγχοι να είναι αυστηροί και συνεχείς, τόσο για χρήση μάσκας όσο και για πάρτι και άλλες εκδηλώσεις που πλέον απαγορεύονται για δέκα μέρες. Εκτός από τις υπηρεσίες τάξης, στη Μύκονο και την Χαλκιδική, δραστηριοποιούνται και οι υπηρεσίες ασφάλειας, όπου υπηρετούν αστυνομικοί με πολιτική περιβολή, για τους αυστηρούς ελέγχους που αρχίζουν την Παρασκευή.


Σχετική ανάρτηση | ΦΕΚ 3461Β/2020: Τα «lockdown» στην Π.Ε. Χαλκιδικής και στο Δήμο Μυκόνου | Από 21-31 Αυγούστου


Πηγή