Ενημερώστε μας για τα επιδημιολογικά στοιχεία που οδήγησαν στα ειδικά μέτρα

Μετά το δήμαρχο Αντίπαρου, που, σε δηλώσεις του, το πρωί της Δευτέρας, έκανε λόγο για στοχοποίηση του δήμου του και κατήγγειλε ότι κυβέρνηση και ΕΟΔΥ δεν τον έχουν ενημερώσει για την κατάσταση και τα κρούσματα που υπάρχουν στο νησί και οδήγησαν στα ειδικά μέτρα, και ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, δηλώνει ακριβώς το ίδιο, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ζητώντας ενημέρωση και παράλληλα αμφισβητώντας τους λόγους.

«Τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν βάλει στο στόχαστρο την Πάρο, η αβεβαιότητα και ο φόβος έχουν κυριαρχήσει και στους επισκέπτες και στους μόνιμους κατοίκους. Πέραν της δημόσιας υγείας, απειλούνται η κοινωνική συνοχή του νησιού μας, η αξιοπιστία των τοπικών κλιμακίων υγείας καθώς και η εγκυρότητα των θεσμών», σημειώνει, ανάμεσα στα άλλα, ο δήμαρχος Πάρου στην επιστολή του.

«Προκύπτει η επιτακτική ανάγκη να μας ενημερώσετε άμεσα και αναλυτικά αφενός για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και αφετέρου για τους λόγους τους οποίους τα μέτρα αυτά ήταν απαραίτητο να παρθούν για λόγους δημόσιας υγείας», συμπληρώνει.

Μάλιστα, αμφισβητεί τους λόγους και την ενέργεια της κυβέρνησης να επιβάλλει τα ειδικά μέτρα, λέγοντας πως «η ιχνηλάτηση των περιστατικών που έχουν αποδοθεί στην Πάρο ώστε να χαρακτηριστούν ότι έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19, έγινε με λανθασμένο τρόπο και δεν αποτυπώνει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα».

Επιπλέον, καταλήγει, «το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας λειτούργησε καταστροφολογικά για το νησί, το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αδειάσει από επισκέπτες, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
(Πηγή: ethnos.gr)


Πηγή