17 νεοαφιχθέντες πρόσφυγες με κορονοϊό. Σε καραντίνα, στον ειδικό χώρο του Καρά-Τεπέ

Θετικοί στον κορονοϊό, αφού ελέγχθηκαν, βρέθηκαν 17 νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες από τους 38 που είχαν φτάσει στην παραλία του Πλωμαρίου, την Πέμπτη 6 Αυγούστου.

Σε όλους τους αφιχθέντες στο Πλωμάρι που προέρχονται από τη Σομαλία, τη Συρία και την Υεμένη πραγματοποιήθηκε έλεγχος για τον κορονοϊό.

Ούτως ή άλλως όλοι τους βρίσκονται σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους στον ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στον καταυλισμό του Δήμου Μυτιλήνης στον Καρά-Τεπέ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Μυτιλήνης στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι «στις 9-8-2020 μας ανακοινώθηκε από τον Διοικητή του ΚΥΤ Μόριας δια του ΕΟΔΥ, ότι οι ευρισκόμενοι σε καραντίνα 38 μετανάστες και για τους οποίους από την πρώτη στιγμή ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες αυστηρές διαδικασίας για την διασφάλιση της δημόσια υγείας βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, σε σχετικές εξετάσεις που υπεβλήθησαν, ευρέθησαν 17 άτομα θετικά στον COVID 19 ως ασυπτωματικοί. Τα άτομα αυτά θα παραμείνουν σε καραντίνα σε πλήρη φύλαξη και απομόνωση για 14 μέρες, ήτοι μέχρι τις 23 Αυγούστου οπότε και θα γίνει ο σχετικός επανέλεγχος».


Πηγή