Το υγειονομικό προσωπικό γύρισε… την πλάτη στο Βασίλη Κικίλια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Μετά τη «θερμή» υποδοχή που επεφύλαξαν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ στον υπουργό Υγείας, σειρά είχε το Σάββατο το προσωπικό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του. Με την άφιξη του Βασίλια Κικίλια στο νοσηλευτικό ίδρυμα, γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου του… γύρισαν την πλάτη σε μια κίνηση διαμαρτυρίας.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε τις ανακοινώσεις που έκανε για τις προσλήψεις προσωπικού, ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων του νοσοκομείου Ρεθύμνου και για το πρόβλημα των αναισθησιολόγων που είναι πανελλαδικό, δήλωσε ότι το θέμα θα εξεταστεί.

Τα προβλήματα του νοσοκομείου είναι συσσωρευμένα το τελευταίο διάστημα με το προσωπικό να κάνει λόγο για έναν καθημερινό αγώνα διαρκείας για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες.

Μόλις πριν τρεις μέρες το neakriti.gr ανέδειξε την απίστευτη ταλαιπωρία για δύο ηλικιωμένες Ρεθυμνιώτισσες, που μεταφέρθηκαν στο ΤΕΠ, και παρέμειναν παραμένουν σε φορεία στους διαδρόμους τους ιδρύματος καθώς δε γίνονταν αποδεκτές για εισαγωγή στην Παθολογική Κλινική.

«Κόκκινο πανί» η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο ΠΑΓΝΗ

Μια ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, με πανό και συνθήματα υποδέχτηκε τον υπουργό Υγείας το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ. Οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν εξ αρχής πρόκληση την επίσκεψη του υπουργού στο νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς κάνουν εδώ και καιρό λόγο για μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, ακόμα και σε ατομικά μέσα προστασίας.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν για μια ακόμη μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Ο Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα μονιμοποιηθούν. Προανήγγειλε ακόμη νέο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη η οποία απευθύνεται σε όλους όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις για την «πιο σύγχρονη ΜΕΘ της Ευρώπης»

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ακόμη ότι στόχος είναι η «πιο σύγχρονη ΜΕΘ της Ευρώπης» να βρίσκεται στην Κρήτη. Όπως τόνισε ο υπουργός όλα τα νοσοκομεία του νησιού θα αποκτήσουν υπερσύγχρονες κλίνες στις ΜΕΘ και τους επόμενους μήνες θα διαμορφωθεί υπερσύγχρονη μονάδα εντατικής στο ισόγειο και τον όροφο του ΠΑΓΝΗ με εξωτερική διασύνδεση.

Τη δυσφορία του για την κλούβα των ΜΑΤ που εμφανίστηκε από νωρίς στο νοσοκομείο εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Βρύσαλης μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και την Αγγέλα Δουλγεράκη επισημαίνοντας ότι αυτό που χρειάζεται το νοσοκομείο δεν είναι τα ΜΑΤ αλλά τις μάσκες, τα γάντια για το προσωπικό , την ενίσχυση των τμημάτων του, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που είναι δεκάδες, την ομαλοποίηση λειτουργίας όλων των κλινικών. Στις επισημάνσεις του επίσης η ενίσχυση της ΠΦΥ σε όλες τις δομές, καθώς και τα θεσμικά – οικονομικά αιτήματα τους.


Πηγή