Στάση εργασίας στους δήμους της Δυτικής Αθήνας τη Δευτέρα

ποε

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει, 4ωρη Στάση Εργασίας τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, για τους εργαζόμενους όλων των Δήμων της Δυτικής Αθήνας από τις 7.00 π.μ. έως τις 11.00 το πρωί και συγκέντρωση στις 8.00 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιείται μετά από την απαράδεκτη, προκλητική και αντεργατική απόφαση του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρου Μίχου να ασκήσει έφεση στην υπ’ αριθμ.: 589/2020 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία μετατρέπονται σε Αορίστου Χρόνου οι συμβάσεις είκοσι επτά (27) εργαζομένων των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

Στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα πώς δεν μπορούν να αμφισβητούνται οι θέσεις εργασίας και ο κάθε Δήμαρχος να διαγράφει το μέλλον εργαζομένων με το έτσι θέλω. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλύπτει συνδικαλιστικά αυτές τις κινητοποιήσεις και στέκεται με αλληλεγγύη στα αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας που ζητούν:

  • Σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με αίτημα την ανάκληση-αναίρεση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής κατά της υπ΄ αριθμ.: 589/2020 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

  • Αποδοχή της υπ΄ αριθμ.: 589/2020 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για μονιμοποίηση των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ”


Πηγή