Παύλος Χρηστίδης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε την πρώτη κατοικία»

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ρ/σ Radio North 98.0 και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης έχει δηλώσει μεγαλοπρεπώς από τον Μάρτιο ότι θα βοηθήσει και θα στηρίξει με σημαντικές ενισχύσεις άμεσα τον αγροτικό τομέα. Ο ίδιος εξήγγειλε 150 + 40 εκατομμύρια ευρώ για στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν δοθεί μόνο 10 εκατομμύρια. Η ενίσχυση αυτή είναι καίρια και απολύτως απαραίτητη αλλά, δυστυχώς, αναβάλλεται και παραπέμπεται στις καλένδες.

Η κυβέρνηση αρκείται στα επικοινωνιακά παιχνίδια και δεν κάνει ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις ουσίας. Για εμάς ο εμπαιγμός αυτός πρέπει να σταματήσει. Φέραμε άμεσα στη βουλή την ενίσχυση αυτή. Ήδη ο αρμόδιος βουλευτής Απόστολος Πάνας και ο Βασίλης Κεγκέρογλου που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, έχουν καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. 

Δεν χωράνε καθυστερήσεις και επικοινωνιακές φανφάρες για κάτι τόσο σοβαρό και σημαντικό για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πραγματική οικονομία νοσεί. Υπάρχει καθίζηση και αυτό μας μεταφέρεται από όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, ξενοδόχους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης. Όλα δείχνουν ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και δυστυχώς η μαύρη τρύπα στα δημοσιονομικά ανοίγει επικίνδυνα. Η κυβέρνηση μπορεί να περιμένει τα λεφτά από το ταμείο ανάκαμψης, αλλά σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία, αυτά θα έρθουν καλώς εχόντων των πραγμάτων το 2021. Τι θα γίνει όμως από το Σεπτέμβριο που θα έχουμε πάνω από 200.000 νέους ανέργους; Hδη πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια δεν έχουν ανοίξει καν και όλο αυτό δημιουργεί ένα γαϊτανάκι αρνητικών εξελίξεων στην πραγματική οικονομία. Να σημειωθεί επίσης ότι στο τέλος του μήνα παύει η προστασία της πρώτης κατοικίας με συνυπογραφή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.  

Ξεκάθαρα το μοναδικό κόμμα που προστάτευσε την πρώτη κατοικία ήταν το ΠΑΣΟΚ με το νόμο του 2010. Και οφείλουν ΝΔ και σύριζα να στηρίξουν την πρόταση της Φώφης Γεννηματά στο συγκεκριμένο θέμα. 

Το Κίνημα Αλλαγής θα έχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το ταμείο ανάκαμψης, στην παρουσίαση που θα κάνει η Φώφη Γεννηματά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 9 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα δείξουμε το πλήρες τεκμηριωμένο σχέδιο μας βάσει του οποίου θα πρέπει να κινηθεί η οικονομία μεσο-μακροπρόθεσμα. Είναι πολύ σημαντικό ότι παρόλες τις διαφορές που έχουμε με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρήσουμε να βρούμε κοινή γραμμή για το καλό της χώρας, με έμφαση στην εθνική οικονομική στρατηγική η οποία θα πρέπει να καλύψει το μεγάλο δημοσιονομικό κενό που δημιουργήθηκε στην χώρα μας την τελευταία δεκαετία.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 

Έχουμε απέναντι μας έναν νταή γείτονα ο όποιος λειτουργεί αποσταθεροποιητικά, έναν ταραχοποιό που συνεχώς δυναμιτίζει με τις πράξεις του την ευρύτερη περιοχή και ο οποίος διαρκώς παραβιάζει ηθελημένα το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες. Και αυτό δεν το κάνει τυχαία η Τουρκία. Ακολουθεί ο κ. Ερντογάν και οι συν αυτό, ένα καλά οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης το οποίο έχει εκπονήσει εδώ και αρκετά χρόνια, με στόχο το 2023 να μπορεί να παρουσιάσει την Τουρκία με μεγαλύτερη σύνορα από αυτά με τα οποία την παρέλαβε. Το ορόσημο του 2023 συνδέεται και με τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους και ο κ. Ερντογάν έχει στόχο, μέχρι τότε, τον μετασχηματισμό της Τουρκίας σε παγκόσμιο γεωστρατηγικό παίκτη, περιφερειακή υπερδύναμη. Σύμφωνα με το σχέδιο του η Τουρκία μέχρι το 2023 πρέπει να είναι πρωταγωνιστικός συνομιλητής για τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο και την Κεντρική Ασία, καθώς και να έχει άμεση άποψη για όλα τα παγκόσμια θέματα. Προς τον σκοπό αυτό άνοιξε διπλωματικές αντιπροσωπείες και πλησιάζει στον στόχο να είναι η πέμπτη χώρα διεθνώς σε αριθμό πρεσβειών.

Η στάση και η στρατηγική της Τουρκίας αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ειρηνική γειτνίαση και συμβίωση των λαών στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό είναι σαφές σε όλο τον κόσμο πια, με αποκορύφωμα τη βέβηλη και προσβλητική- για όλο τον δυτικό κόσμο, αλλά και για τον οικουμενικό χριστιανισμό – πράξη τη μετατροπή του μνημείου της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Η Ελλάδα έχασε 10 χρόνια εθνικής εσωστρέφειας, κατάθλιψης και ρήξεων. Σε όλη αυτή τη δεκαετία μπήκαμε σε μια διαδικασία ψευτο-πολώσεων και ψευτο-διχασμών και την ίδια ώρα οι γειτονικές μας χώρες αναπτύσσονταν οικονομικά και στρατιωτικά, εμείς μέναμε στάσιμοι, εγκλωβισμένοι στα δικά μας προβλήματα. Αυτό πρέπει να αλλάξει μια για πάντα, άμεσα και με αποφασιστικότητα.

Πρέπει σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων και ηγεσιών να υπάρξει εθνική συνεννόηση η οποία θα καταλήξει σε εθνική στρατηγική με γνήσιο πατριωτισμό, σχέδιο και εθνική αναγέννηση. Ακόμα και αν μας χωρίζουν πολλά, οφείλουμε για τις επόμενες γενιές και το καλό της πατρίδας μας, να προσδιορίσουμε έστω έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή συνεννόησης και συμφωνίας γύρω από τα στρατηγικά εθνικά ζητήματα κατά τα πρότυπα της Κύπρου και του Ισραήλ, χώρες που χαράσσουν ενιαία εθνική στρατηγική μακριά από λαϊκισμούς και διχασμούς. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε άλλο. Είναι το εθνικό μας διακύβευμα.   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Όσο καλά τα πήγαμε στην πρώτη φάση του Κορωνοϊού, τόσο άσχημα τα πηγαίνουμε τώρα στη δεύτερη φάση του. 

Η κυβέρνηση κινείται χωρίς ουσιαστικό σχέδιο. Δεν φταίνε μόνο τα πανηγύρια και οι γάμοι για τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού. Ατυχώς, πολλοί υπουργοί πηγαίνουν πέρα- δώθε σε εγκαίνια και σε διάφορες εκδηλώσεις, ανέμελοι και αδιάφοροι για τον ιό και χωρίς να λαμβάνουν κανένα μέτρο προστασίας. 

Η ουσία είναι πως ο κορωνοϊός είναι εδώ, αποτελεί έναν θανάσιμο κίνδυνο και απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα όπως έχουμε ξανακάνει πολίτες και πολιτεία μαζί. Επιβάλλεται η κυβέρνηση να διαμορφώσει επιτέλους ένα συνεκτικό σχέδιο, γιατί καθυστέρησε και καθυστερεί χαρακτηριστικά.

Δεν μπορεί όταν πηγαίνουμε υγειονομικά καλά να θέλει να το πιστωθεί η κυβέρνηση και όταν κάτι πάει στραβά να το ρίχνουμε στους πολίτες.


Πηγή