Όταν ο Καλέμης φεύγει, έρχεται ο Βελόπουλος με χρυσαυγίτικο επιχείρημα κατά του Αντετοκούνμπο

Με ανακοίνωση του, την Παρασκευή 24 Ιούλη, το υπουργείο Παιδείας, γνωστοποιεί ότι απομακρύνεται άμεσα ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας, Κωνσταντίνος Καλέμης, από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν στα κοινωνικά δίκτυα οι χυδαίοι και ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί που εξαπέλυσε κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε μέσω twitter: «Απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κ. Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές».

Αφορμή η σχετική ανάρτηση του «Πρώτου Θέματος», με συνέντευξη του Greek Freak, όπου τόνισε πως «η Ελλάδα είναι χώρα λευκών και συνεπώς είναι δύσκολη η ζωή κάποιου με το δικό του χρώμα». Ο Κ. Καλέμης «απάντησε» μέσω twitter χαρακτηρίζοντας «μαϊμού» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενώ σε ανάρτησή του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης λέει ότι «αυτός δεν είναι άνθρωπος» αλλά «αράπης», λέξη που συμπληρώνει μαζί με άλλες χυδαίες και επίσης ρατσιστικές εκφράσεις.

Η αντίδραση Καλέμη, πάντως, μετά τα χυδαία και ρατσιστικά σχόλια, ήταν να «σβήσει» το λογαριασμό στο twitter.


Χρυσαυγίτο επιχείρημα Βελόπουλου για Αντετοκούνμπο: «Είπαμε Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι»

Στο μεταξύ, τη σκυτάλη ρατσισμού και χυδαιότητας από τον Κ. Καλέμη πήρε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος κι αυτός μέσω twitter έγραψε: «ΕΙΠΑΜΕ:ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ, ΦΙΛΛΕΛΗΝΑΣ(ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΜΚΟ ΚΛΠ)ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΛΛΆ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΊ! ΑΠΟΔΕΙΞΗ; Αντετοκούνμπο:Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος».


Πηγή