Για τη δικαιοσύνη, έχει σημασία η πολιτική τοποθέτηση και δράση σου για να σου απαγορέψει να διαδηλώνεις

Ο dj, παραγωγός και rappe, Θωμάς VoxPopuli Λάλος, ένας εκ των συλληφθέντων της απρόκλητης επίθεσης της ομάδας ΔΡΑΣΗ στους αντιφασίστες που αποχωρούσαν μετά τη συγκέντρωση της Τετάρτης στην πλατεία Βικτώριας, λίγες ώρες μετά την υπό όρους απελευθέρωσή του, μίλησε στο ThePressProject για την υπόθεση, όπως την έζησε, και για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Ο άλλος συλληφθείς είναι ο stand-up κωμικός, Αλέξανδρος Τιτκώβ.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους δύο συλληφθέντες έως ότου να πραγματοποιηθεί η δίκη τους, είναι πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς μεταξύ των συνήθων όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παρουσίας στο Α.Τ. της περιοχής τους, την 1η και 16η του μήνα, τους επιβλήθηκε και η απαγόρευση εισόδου στην περιοχή των Εξαρχείων και ειδικότερα στο τετράγωνο Ιπποκράτους, Αλεξάνδρας, Πατησίων και Πανεπιστημίου. Ο Θ. Λάλος υπογραμμίζει ότι «αυτό δεν μας το εξήγησαν αλλά προφανώς είναι μια ξεκάθαρα πολιτική άποψη και στοχοποίηση της περιοχής». Επίσης ο τελευταίος περιοριστικός όρους που τους επιβλήθηκε ήταν η απαγόρευση συμμετοχής σε διαδηλώσεις. Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Θ. Λάλος εξετάστηκε για τα «πολιτικά του φρονήματα», καθώς, όπως αναφέρει, «εμένα με ρώτησαν αν έχω σχέση με οργανώσεις και γενικά άμα πηγαίνω σε διαδηλώσεις και λέω “ναι πηγαίνω σε διαδηλώσεις του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, αλλά έχει σημασία;” ρώτησα και μου λέει “όλα έχουν σημασία”», σημειώνει.

  • Αναλυτικότερα, ΕΔΩ  για το τι είπε στο ThePressProject.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ποινικοποιεί τον αντιφασισμό και τις διαδηλώσεις στην πράξη. Μας θέλει σπίτι, να φοβόμαστε, να μην αγωνιζόμαστε ενάντια στη νέα χούντα. Δεν θέλει οι ντόποι/-ες να είμαστε ένα με τους πρόσφυγες. Θέλει το φασισταριό να αλωνίζει ελεύθερο, να κάνει τα ρατσιστικά προγκρόμ του, κι εμάς να κοιτάμε από το σπίτι την καταστροφή του κόσμου (αν δείξουν και τίποτα τα ΜΜΕ).

Μην διαμαρτύρεσαι. Μην δείχνεις αλληλεγγύη στους πρόσφυγες πολέμου. Μην βοηθάς έναν άνθρωπο όταν το κράτος τον έχει βάλει κάτω και τον σαπίζει στο ξύλο. Κάτσε σπίτι σου. Μην πηγαίνεις Εξάρχεια. Άμα δε σου αρέσει η Ελλάδα, να πας αλλού. Αλλά έχεις κι απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Οπότε κάτσε εδώ να βλέπεις τους φασίστες να λιντσάρουν οικογένειες προσφύγων, να ζεις μια νέα οικονομική κρίση, και να μην μπορείς να διαμαρτυρηθείς για καμία αδικία.

Εμείς δεν λυγίσαμε όταν ψηφίστηκε ο νόμος ενάντια στις διαδηλώσεις. Βγήκαμε στην πλατεία Βικτωρίας να βοηθήσουμε τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου και να κόψουμε τον τσαμπουκά των φασιστών.

Δεν μας φόβισε το ξύλο των μπάτσων. Ο ένας μπήκε στην μέση για να πράξει το ανθρωπίνως αυτονόητο και να βοηθήσει τον άλλον, τον σύντροφό του.

Δεν είναι εμπόδιο ένα γελοίο κατηγορητήριο, που καταρρέει αμέσως μέσα από μερικά βίντεο.

Όσες απαγορεύσεις κι αν πέσουν, δεν θα σταματήσουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο! Σε πρόσφυγες και μετανάστες/-ριες, σε συντρόφους και συντρόφισσες, σε όλη την εργατική τάξη! Έχουμε κι άλλους τρόπους και κυρίως έχουμε τόσο κόσμο με το μέρος μας.

Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για την αμέριστη αλληλεγγύη που έδειξε. Παραμένουμε στον αγώνα ενάντια στον φασισμό, για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και ρατσισμό. Ενάντια στο νέο ολοκληρωτισμό, θα υψώσουμε τις γροθιές μας και τις φωνές μας. Θα διαμαρτυρόμαστε συνέχεια. Δε θα γλιτώσει κανένα κράτος και κανένα κεφάλαιο. Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Οι συλληφθέντες της Τετάρτης 15/7

Θωμάς Λάλος
Αλέξανδρος Τιτκώβ

Πηγή: galopar.gr


Σχετικές αναρτήσεις:


Πηγή