«Γαλέρα» Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων Αττικού

Προσφάτως, κυκλοφορήσαμε μια αναλυτική ανακοίνωση της «Γαλέρας»για τα αιτήματα, τις κατευθύνσεις και τη διαπάλη στο εσωτερικό του κινήματος των συμβασιούχων στην υγεία, με αφορμή και την σημερινή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.

Στην 4σέλιδη ανακοίνωση, εμπεριστατωμένη κατά τη γνώμη μας, με την οποία κάναμε σκληρή αντιπαράθεση στις θέσεις και την πρακτική της κυβέρνησης, της συστημικής αντιπολίτευσης και της ΠΟΕΔΗΝ για τους συμβασιούχους, αφιερώσαμε μόλις πέντε γραμμές και στο ΠΑΜΕ. Στο οποίο κάναμε συναγωνιστική, “καλοδεχούμενη κριτική μέσα στο κίνημα” όπως το ίδιο αναφέρει, μόνο για τον ακολουθητισμό στο σχεδιασμό της ΠΟΕΔΗΝ και για την άρνησή του για συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων και των σωματειακών επιτροπών των συμβασιούχων σε ένα πιο ριζοσπαστικό πλαίσιο και οργάνωση αγώνα.

Αναφέραμε ότι “Οι κινήσεις (του ΠΑΜΕ) που υποστηρίζει στα σωματεία των νοσοκομείων, παίρνουν σωστή και ξεκάθαρη θέση στο αίτημα της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων και είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα”, και το συναγωνιστικό ερώτημα που τους θέσαμε ήταν:

«Γιατί το ΠΑΜΕ στην πράξη ακολουθεί το σχέδιο της συμβιβασμένης και ηττοπαθούς ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ, γιατί δεν συμβάλει σε πρωτοβουλία του ΑΤΤΙΚΟΥ μαζί με άλλα σωματεία νοσοκομείων για αυτοτελή δράση συντονισμού, όπου το αίτημα για ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ θα ξεχωρίζει, δεν θα προβοκάρεται ούτε θα αυτοαναιρείται, και όπου όλοι μαζί, ενωτικά, θα προωθούμε συνεχείς αγωνιστικές και δυναμικές μορφές δράσης μέχρι η κυβέρνηση να υποχωρήσει, μέχρι να νικήσουμε;»

Τη διατύπωση αυτού του ερωτήματος τη θεωρούν αντι-ΠΑΜΕ στάση, δεν απαντάνε στην ουσία τους και απλά πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα!

Στην ανακοίνωση-απάντησή του το ΠΑΜΕ:

– Ξαναθέτει τη μονότονη και βαρετή άποψη ότι είναι οι μοναδικοί και αιώνιοι εκπρόσωποι του κινήματος, υπεράνω κριτικής και μόνο αυτοί τα κάνουν καλά. Ένα είδος «μόνιμων» ιδιοκτητών της ταξικής πάλης. Όλοι εμείς, οι υπόλοιποι, είμαστε προφανώς οι «επικουρικοί».

– Φτάνουν να ισχυρίζονται την αστειότητα, ότι αυτοί έθεσαν πριν 5 χρόνια το θέμα εγγραφής των συμβασιούχων στο σωματείο του Αττικού. Τι κι αν από το 2006, το καταστατικό του Σωματείου προβλέπει, και ήδη γινόταν πράξη, τη δυνατότητα να γίνονται μέλη του οι εργαζόμενοι, με κάθε είδους εργασιακή σχέση και όχι μόνο οι μόνιμοι.

– Αναφέρουν ότι δεν ανοίγουμε μέτωπο στην κυβέρνηση και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό αλλά στο ΠΑΜΕ. Καλά, άλλη ανακοίνωση διαβάζουν;

– Ισχυρίζονται ότι το σωματείο του ΑΤΤΙΚΟΥ πρωτοασχολήθηκε με τους συμβασιούχους πριν 5 χρόνια. Αλήθεια, οι προηγούμενοι δηλ. αγωνιστές του ΠΑΜΕ που ήταν στο σωματείο και το ΔΣ δεν ενδιαφέρονταν για τους συμβασιούχους; Μια ματιά φυσικά να ρίξει κανείς σε όλη τη δράση του σωματείου, τα αιτήματα και τις συγκρούσεις του, όλα τα προηγούμενα χρόνια, διαψεύδουν τον παραπάνω ισχυρισμό. Μάλλον θέλουν να πείσουν κάποιους νέους συναδέλφους ότι η ιστορία του σωματείου αρχίζει και τελειώνει με το στέλεχος του ΠΑΜΕ που ήρθε στο ΑΤΤΙΚΟ πριν 5 χρόνια.

-Και ολοκληρώνουν την ανακοίνωση με τις γνωστές συκοφαντίες για τη “μισή ΓΑΛΕΡΑ”, για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ (έχουν φακελώσει κιόλας τα μέλη της «Γαλέρας»– όχι ότι μας πειράζει, συνηθισμένοι είμαστε) αλλά και το παρελθόν μας (η«Γαλέρα» δημιουργήθηκε το 2015).

Αλήθεια, από που κι ως πού, η «Γαλέρα» είναι υπεύθυνη, για τις επιλογές που έκαναν κατά καιρούς διάφοροι “συνδικαλιστές”, επειδή μέλη της είχαν συνεργαστεί μαζί τους, σε άλλα σχήματα, 5 και πλέον χρόνια πριν; Αν είναι έτσι, τότε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρέπει να είναι εσαεί απολογούμενοι για τους διάφορους Θεοδωρικάκους, Κύρτσους, Δαμανάκηδες, Ανδρουλάκηδες, Τσίπρες κ’λπ κλπ κλπ…

Για να το κλείνουμε εδώ!

Όλοι στο Αττικό ξέρουν ποια είναι η «Γαλέρα»!

Όλοι στο Αττικό ξέρουν ποιοι είναι «Γαλέρα»!

Μεταφέρουμε από παλαιότερο κείμενό μας:

“Ότι κάνουμε, το κάνουμε καθαρά και χωρίς σκοπιμότητες. Με γνώμονα το συμφέρον και το δίκιο των συναδέλφων.

Ναι έχουμε πολιτική άποψη!!! Τέτοια που μας επιφορτίζει διαρκώς με το «Καθήκον». Ένα καθήκον δράσης, προσφοράς, αλληλεγγύης απέναντι στην κοινωνία, στους συναδέλφους, στην οικογένειά μας, στους ίδιους μας τους εαυτούς. Δεν το παίζουμε «ανεξάρτητοι» για να τα έχουμε καλά με τις διοικήσεις, με τους υπουργούς, με την εξουσία.

Δεν διαπραγματευόμαστε ποτέ πίσω από κλειστές πόρτες κι οι συνάδελφοι το ξέρουν καλά. Αγωνιούμε καθημερινά για ότι συμβαίνει στο νοσοκομείο. Κρατάμε το σωματείο ΑΝΟΙΧΤΟ σε κάθε εργαζόμενο!

Στηριζόμαστε κυρίως από το χαμηλόβαθμο προσωπικό και από όσους δουλεύουν πραγματικά με όρους «ΓΑΛΕΡΑΣ» μέσα στο νοσοκομείο, χωρίς να «κρατάμε δώρα» ή να τους κλείνουμε το μάτι πως τάχα θα έχουν ανταλλάγματα για την υποστήριξή τους!!!”

Και είμαστε περήφανοι που – παρά την αρχική άρνηση του ΠΑΜΕ και μαζί με αυτό – τρία σχεδόν χρόνια τώρα, έχουμε “χτίσει” ένα αγωνιστικό σωματείο για όλους τους εργαζομένους.


Πηγή