Φώφη Γεννηματά: «H ανασυγκρότηση στην οικονομία δεν μπορεί να γίνει επί ερειπίων»

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου Κινήματος Αλλαγής:

«Μια ημέρα μετά τον εμπαιγμό των συνταξιούχων, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το Ταμείο Ανασυγκρότησης. Στην ουσία ανακοίνωσε μια Κυβερνητική Επιτροπή.

Οφείλω να υπενθυμίσω στον κ. Πρωθυπουργό ότι:

1. Η ανασυγκρότηση στην οικονομία δεν μπορεί να γίνει επί ερειπίων. Με την πολιτική της κυβέρνησης «βλέποντας και κάνοντας», η ύφεση, η μαζική ανεργία και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις είναι προ των πυλών

2. Το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας απαιτεί εξαντλητικό διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις και κυρίως με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα. 

3. Αργά θυμηθήκατε κ. Μητσοτάκη ότι πρέπει να δίνετε το παράδειγμα για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας. Αν ξεχάσατε, σας θυμίζουμε ότι εσείς δώσατε το μήνυμα εφησυχασμού και χαλάρωσης με συνεχείς αντιφάσεις και παραλείψεις που επέτειναν τη σύγχυση και διαμόρφωσαν ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας. Η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία, δεν αντέχουν νέο lock down, ούτε καν τοπικού χαρακτήρα. Γι’ αυτό οφείλετε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την κατάσταση σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα».


Πηγή