«Αντικαταστήστε επιτέλους τον κ. Αυγενάκη να ησυχάσει το Αθλητικό Κίνημα»

Ανακοίνωση Τομέα Αθλητισμού Κινήματος Αλλαγής

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσπάθεια της Κυβέρνησης να ποδηγετήσει το Αθλητικό Κίνημα.

Παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις και συνεντεύξεις του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για κατάθεση σε διαβούλευση του «περίφημου» και «πολυδιαφημισμένου» νέου Αθλητικού Νόμου, έρχεται άλλη μια τροπολογία αιφνιδιαστικά, σε άσχετο νομοσχέδιο, να επιβάλει εκλογές το τελευταίο δίμηνο του 2020. Κανένα αθλητικό νομοσχέδιο δεν πρόκειται να κατατεθεί αφού είναι ολοφάνερο ότι ο Υφυπουργός είναι στο ψυγείο. 

Γιατί όχι στο τελευταίο τρίμηνο ή τετράμηνο; Γιατί η Κυβέρνηση ψάχνεται και παλινωδεί από τα λάθη και τις εμμονές του κ. Αυγενάκη.

Η τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή δεσμεύει 12.000.000€ για 8.000 Σωματεία περίπου, δηλαδή άλλη μια κοροϊδία σε βάρος του Έλληνα Πολίτη, ήτοι κατά μέσο όρο 1.500€ ανά Σωματείο, όταν με τις απάνθρωπες και περιττές διαδικασίες εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γ.Γ.Α., τα έξοδα σε δικηγόρους και η ταλαιπωρία των Σωματείων είναι πολλαπλάσια σε σχέση με το όφελος. Επιπροσθέτως, η δεύτερη δόση των επιχορηγήσεων προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες έχει χαθεί στο δρόμο.

Τέλος συνεχίζει να αποκλείει Σωματεία που δεν έχουν την Αθλητική Αναγνώριση αλλά είναι ενεργά και νόμιμα.

Η διάταξη στοχεύει καθαρά σε πολιτικές σκοπιμότητες και δεν στηρίζει τον Ελληνικό Αθλητισμό.


Πηγή