Το γερμανικό ΥΠΕΞ ήρε την ταξιδιωτική του προειδοποίηση για τις χώρες της ΕΕ, τις συνδεδεμένες με Σένγκεν και Βρετανία

Από τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν προειδοποιεί πλέον τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στις χώρες – μέλη της ΕΕ, καθώς και στις συνδεδεμένες με την Σένγκεν και στην Μεγάλη Βρετανία. Μεταξύ των χωρών για τις οποίες έχουν αρθεί οι περιορισμοί είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, ενώ από σήμερα σταματούν και οι τελευταίοι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας με τις γειτονικές χώρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας θεωρεί ταυτόχρονα πιθανό τις επόμενες εβδομάδες να χαλαρώσουν και οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για κάποιες χώρες έκτος ΕΕ. «Δεν θα απέκλεια τώρα το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες χώρες, για τις οποίες τις επόμενες εβδομάδες θα άρουμε την ταξιδιωτική προειδοποίηση και θα εκδώσουμε ταξιδιωτικές οδηγίες», δήλωσε ο κ. Μάας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση θα εξαρτάται πάντα από την κατάσταση σε κάθε χώρα.

Ο υπουργός επανέλαβε ακόμη ότι, σε περίπτωση ανάγκης, δεν θα χρησιμοποιηθούν αεροσκάφη της κυβέρνησης για τη διαδικασία επαναπατρισμού γερμανών παραθεριστών, αλλά εάν επιβληθεί απαγόρευση εξόδου και περιορισμοί στην εκάστοτε χώρα διακοπών, οι γερμανοί τουρίστες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη για την επιστροφή τους στην Γερμανία με κανονικές πτήσεις και με δικά τους έξοδα.


Πηγή