Συνδικαλιστική δίωξη στο ΙΓΜΕ




ιγμε

Οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), την ίδια περίοδο που διεκδικούν την προάσπιση του ερευνητικού ρόλου του ινστιτούτου με την επανίδρυση του καθώς και τους παρανόμως παρακρατηθέντες μισθούς τους της περιόδου Ιουλίου 2013 έως Ιούλιο 2018, πληροφορούνται την επανεκκίνηση της δικαστικής δίωξης με την κλήση ως κατηγορουμένου για “απιστία” του πρώην εκπροσώπου των εργαζόμενων Χ. Σμυρνιώτη, με πρόσχημα μια σειρά αποφάσεις παλιότερων γενικών διευθυντών (της αλήστου μνήμης για το ΙΓΜΕ περιόδου των Εφεδρειών και του ΕΚΒΑΑ) με την «κατηγορία» ότι δεν συναίνεσε στις παράνομες περικοπές μισθών της περιόδου 2012-2013.

Η δίωξη αυτή πραγματοποιείται αφού έχουν εκδοθεί σωρεία πρωτόδικων και τελεσίδικων εφετειακών αποφάσεων οι οποίες δικαιώνουν τους εργαζόμενους, στη βάση των οποίων το ΔΣ του ΙΓΜΕ τον Ιούλιο 2018 και με νομοθετική κάλυψη από το ΥΠΕΝ, επανέφερε την κανονική μισθοδοσία των εργαζόμενων χωρίς τις περικοπές.

Το Συνδικάτο των εργαζόμενων καταγγέλλει το γεγονός ότι σύρονται στα δικαστήρια σαν κοινοί εγκληματίες οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζόμενων γιατί δεν συναινούν σε αντεργατικές ρυθμίσεις κυβερνήσεων και εργοδοτών, προσπαθώντας έτσι να καταστήσουν τον θεσμό της εκπροσώπησης της εργατικής πλευράς συνένοχο στις αποφάσεις τους.

Πρόκειται στην ουσία για μια συνδικαλιστική δίωξη, δεδομένου ότι ο συνάδελφος τότε εκπρόσωπος, ήταν και Πρόεδρος του Συνδικάτου που με ομόφωνες αποφάσεις διεκδικούσε τη μη περικοπή των μισθών και τη μη εφαρμογή των παράνομων μειώσεων μισθών.




Πηγή