Συλλαλητήριο και συναυλία στο Σύνταγμα

Εργάτες της ΛΑΡΚΟ μαζί με τις οικογένειές τους από τη Λάρυμνα και τα γύρω χωριά, τα Ψαχνά Ευβοίας και την περιοχή των μεταλλείων στον Αϊ Γιάννη Βοιωτίας, με συλλαλητήριο στις 11 το πρωί,  από το Σύνταγμα, έδωσαν, για άλλη μια φορά, αγωνιστική απάντηση, ενωμένοι, κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, του ειδικού εκκαθαριστή, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου, που οδηγούν την εταιρεία στη διάλυση και τους ίδιους στην ανεργία. Οι εργάτες είχαν φτάσει νωρίτερα, στις 10 το πρωί, στην Ομόνοια, από όπου ξεκίνησαν με πορεία προς το Σύνταγμα.

Μαζί τους, συνεχίζοντας την έκφραση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τον αγώνα που δίνουν εδώ και έξι μήνες, και αντιπροσωπεία του ΜΕΤΑ, με επικεφαλής τους Γρηγόρη Καλομοίρη, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, και Κατερίνα Ρούμπου, συνδικαλίστρια, εργαζόμενη στην ΕΑΒ.

Μαζί τους, επίσης, μικροεπαγγελματίες, αγρότες και κάτοικοι των περιοχών που δραστηριοποιείται η εταιρεία και οι οποίοι βλέπουν ότι μαζί με τη διάλυση της ΛΑΡΚΟ θα καταστραφούν και οι ίδιο, εργαζόμενοι άλλων κλάδων και επιχειρήσεων από διάφορες περιοχές της Στερεάς, εκπρόσωποι συνδικάτων και Εργατικών Κέντρων της περιοχής, νέοι, γυναίκες αλλά και συνταξιούχοι, αρκετοί από τους οποίους πρώην εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Αλλά και εργατικές συλλογικότητες και Σωματεία της Αττικής. Στο συλλαλητήριο, παραβρέθηκε

Όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων από τους ομιλητές, από τους οποίους τονίστηκε πως «Δεν ξεχνάμε τους 80 νεκρούς μας», αυτά που βιώνουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής με αυτά που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους. Μας θέλουν σκλάβους για να έχουνε ακόμη περισσότερα κέρδη. Θα συγκρουστούμε μέχρι το τέλος. Όσο εκφράζεται η αλληλεγγύη σας, έχουμε το μπόι να τους βλέπουμε κατάματα και να τους αντιμετωπίζουμε στα ίσα. Όσο πλαταίνει η αλληλεγγύη γινόμαστε πιο δυνατοί από αυτούς, στο τέλος θα κερδίσουμε. Υψώνουμε τις γροθιές μας και λέμε όχι στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Η ΛΑΡΚΟ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους αλλά όλη την κοινωνία.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συναυλία που οργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Νατάσα Μποφίλιου, η Σταυρούλα Μανωλοπούλου, ο Δημήτρης Κανέλλος, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, και οι μουσικοί Ζαχαρίας Γερασκλής, Δημήτρης Γιαννούχος, Πάνος Τσίτσικας, Φίλιππος Παχνιστής και Λευτέρης Κουάντας.


Πηγή