Σε νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε Τουρισμό – Επισιτισμό

Σε νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη 4 Ιούνη, στις 4μμ., απαιτώντας συνάντηση με την πολιτική του ηγεσία, προχωρούν το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην Αττική.

Το αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό συνυπογράφουν, μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο, έντεκα επιχειρησιακά Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Marrioτt», «ΖΑΦΟΛΙΑ», «Royal Olympic», «Grand Resort Lagonissi», «Hilton», «Intercontinental», «Crowne Plaza», «Stanley», «Novotel» και στις επιχειρήσεις εστίασης «SELECT SERVICE PARTNER» και «NEWREST».

Η νέα κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη των σωματείων, αμέσως μετά τη μαζική συγκέντρωση που οργάνωσαν στις 28 Μάη στο Σύνταγμα και την πορεία στο υπουργείο Εργασίας, όπου οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις και ρίψη χημικών.

Η επίθεση στους εργαζόμενους, που διεκδικούν τη διασφάλιση του εισοδήματός τους, τα δικαιώματα, τις θέσεις εργασίας τους, συνεχίστηκε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι την περασμένη Πέμπτη… «δεν υπήρξε διαμαρτυρία του κόσμου του Τουρισμού και Επισιτισμού» (!), αλλά οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του κλάδου που η κυβέρνηση «έλουσε» με χημικά… «ήταν ο κομματικός στρατός του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ».

Είμαστε η στρατιά των εργαζομένων που «μάτωσε» για τα κέρδη του κεφαλαίου!

Απάντηση στις παραπάνω χυδαιότητες έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι: Με ανοιχτές επιστολές τους βάζουν τα πράγματα στη θέση τους και διαμηνύουν στον υπουργό πως θα βρεθούν για μια ακόμα φορά έξω από το υπουργείο, διεκδικώντας συνάντηση προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους.

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε τουριστικές περιοχές

«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!», φωνάζουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους σε τουριστικές περιοχές σε όλη τη χώρα, που θα συνεχιστούν μέχρι τις 10 Ιούνη.


Πηγή