Παύλος Χρηστίδης: «Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και στη Μύκονο και στα κυβερνητικά σόου»

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ρ/σ   “Παραπολιτικά Fm” στην εκπομπή « Καινούργια Μέρα» και στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.

ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ;

Μέχρι τώρα πήγαινε από μόνος του ο Τουρισμός,  για αυτονόητους λόγους,   που σχετίζονται με την Ελλάδα, τις ομορφιές της, την φιλοξενίας μας, τον πλούσιο πολιτισμό μας και την ιστορία μας. Αλλά και μια σειρά συγκυριών της ευρύτερης γειτονίας, που σχετίζονται με την αστάθεια που είχαμε και στο κομμάτι της Βόρειας Αφρικής και στην Ανατολική Μεσόγειο. Πήγαιναν πολύ καλά τα νούμερα και για αυτό λόγο στηρίζαμε όλοι αυτή την προσπάθεια.

Τώρα αυτό που έχει συμβεί, έχει προκύψει από την κοκορομαχία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ . Κακώς ασχολούμαστε τόσο πολύ με το σποτ, σε κάποιον μπορεί να αρέσει και σε κάποιον άλλο όχι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει νερό στον μύλο της ΝΔ, κάνει συνέχεια γκάφες, θα πρότεινα στα στελέχη του  ΣΥΡΙΖΑ να περιμένουν πρώτα να δουν τί ανακοινώσεις βγάζει το Κίνημα Αλλαγής, να είναι σίγουροι ότι υπάρχει θέμα,  και μετά να μας ακολουθούν, το έχουν κάνει εξάλλου πολλές φόρες  στο παρελθόν από τα voucher μέχρι τις ΠΝΠ του κ. Βρούτση.

Το ζήτημα είναι ότι θα έπρεπε να  παρθούν πιο γενναία μέτρα.
Πρώτον όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα,  εκεί η Ελλάδα πέτυχε να είναι η ασφαλέστερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Έπρεπε να έχουμε μια σειρά οικονομικών μέτρων που θα στήριζαν τα ξενοδοχεία, τις επιχειρήσεις, τα εστιατόρια. Μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή και στο φαγητό, στήριξη των εργαζομένων και υγειονομική ασφάλεια αντί για ζώνες,  καθώς και κίνητρα για κοινωνικό τουρισμό στους έλληνες που βρίσκονται εντός συνόρων.

Αυτό ήταν κάτι που προτείναμε εμείς από την πρώτη στιγμή, σας θυμίζω ήταν σε συνεννόηση και με το ΣΕΠΕ και με όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του Τουρισμού και είναι αυτό το οποίο ζητάνε οι επιχειρήσεις για να ανταπεξέλθουν.

Τα προβλήματα είναι τεράστια και πρέπει να στηρίξουμε την βαριά μας βιομηχανία.  Ακούω την κουβέντα που γίνεται για να αλλάξουμε την οικονομία μας, να βρούμε άλλες λύσεις.  Πρέπει να δούμε όμως και τα δεδομένα του δανεισμού, και αυτά τα δεδομένα λένε πως δεν μπορούμε να καθυστερούμε άλλο. Αν η κυβέρνηση έχει παρει απόφαση να ανοίξει τα σύνορα μας στους τουρίστες, θα πρέπει να ενισχύσει και τις τουριστικές επιχειρήσεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. 

Εμείς έχουμε στηρίξει την ανάγκη να ανοίξει ξανά η οικονομία, αλλά λέμε να προστατεύσομε και τους ανθρώπους μας.

Μου κάνει εντύπωση, που άνθρωποι που έχουν περάσει από κυβερνητικές θέσεις,  δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει κριτική. Εμείς κάνουμε κριτική για παράδειγμα,  στο γεγονός ότι αυτά τα 32 εκατ μπορούσαν να δοθούν για την τουριστική μας καμπάνια, με τρόπο διαφανή, διαυγή, να υπάρχουν αναρτήσεις στο διαύγεια.

Επειδή ασχολούμαστε και γνωρίζουμε από επικοινωνία, καταλαβαίνουμε τι σημαίνει κόστος για ένα βίντεο και μια καμπάνια.  Φαντάζομαι το γνωρίζουν και στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχουν κάνει πολύ ακριβές καμπάνια στο παρελθόν. Το θέμα είναι ότι επιλέγουν ένα δρόμο που θυμίζει τον δρόμο 2011-2015.

Για εμάς η ανάγκη είναι, μέτρα ενίσχυσης του τουρισμού τώρα, για να προστατεύουμε και τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Δεν είναι αρκετά τα χρήματα που έχουν δοθεί για τον εσωτερικό τουρισμό, είναι ελάχιστα. Είναι σχεδόν τα ίδια που θα δίνονταν σε κανονική περίοδο,  εδώ χρειάζονται ευρύτερα κίνητρα.

Πρέπει όμως να είμαστε σαφείς,  πως υπάρχουν κανόνες που αφορούν κάθε έλληνα πολίτη.

 Όπως σωστά  η κυβέρνηση επέβαλε ένα πρόστιμο στη Μύκονο, εξίσου σωστά διαμαρτύρονται και όλοι έλληνες,  για τις εικόνες που είδαμε χθες  στον Πειραιά, στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όσους μας ακούν, ότι ο κορωνοιός είναι ακόμα εδώ, ο κίνδυνος για την υγεία μας εξακολουθεί να υπάρχει.

Επειδή κανείς δεν θέλει να επιστρέψει σε ένα lockdown,  πρέπει να τηρούμε τους κανόνες. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε τέτοιου είδους κοινωνικές εκδηλώσεις, εν μέσω υγειονομικής κρίση.


Πηγή