Πανελλαδική Μέρα Δράσης των μεταλλεργατών

μέρα

Πανελλαδική Μέρα Δράσης ανακήρυξαν τη σημερινή, Πέμπτη 18 Ιουνίου, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Βοιωτίας.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν μεταξύ άλλων:

«Στη ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι βρίσκονται πάνω από 6 μήνες σε κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης και του ορυκτού πλούτου της χώρας, στα Ναυπηγεία συνεχίζεται η αγωνία των συναδέλφων για την επόμενη μέρα με τους υποψήφιους μεσσίες αγοραστές να δημιουργούν νέες αυταπάτες για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, στην ΕΑΒ συνεχίζονται οι περικοπές στους μισθούς και η ομηρία δεκάδων συμβασιούχων, στα ΕΑΣ συνεχίζεται η συρρίκνωση του εργοστασίου και για να βγαίνει η δουλειά εκμεταλλεύονται εργαζόμενους με συμβάσεις λίγων εβδομάδων που μαθαίνουν το προηγούμενο βράδυ με μήνυμα αν ανανεώνονται, στον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο με ατέλειωτες υπερωρίες με ό,τι συνεπάγεται για την ασφάλεια των συναδέλφων, στη ΣΝΑΪΝΤΕΡ μετά το λουκέτο που αποφάσισε η επιχείρηση 100 οικογένειες μένουν στο δρόμο και τα καταγεγραμμένα γεγονότα από χώρους δουλειάς δεν τελειώνουν».

Τα Συνδικάτα καλούν τα σωματεία του κλάδου σε όλη την Ελλάδα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους και να απαιτήσουν:

  • Κατάργηση των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών διατάξεων.
  • Εισόδημα για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς κατά 10% στις αποδοχές. Κανείς μεταλλεργάτης κάτω από τα 830 ευρώ. Όλος ο κλάδος στα ΒΑΕ.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
  • Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Πηγή