Νέα κινητοποίηση σήμερα στο υπ. Εργασίας

τουρισμού

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 4 μ.μ., νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας διασφάλιση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους, αλλά και συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που στην τελευταία τους κινητοποίηση ήταν… άφαντος έχοντας φροντίσει να στείλει τα ΜΑΤ.

Το αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό συνυπογράφουν, μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο, τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία «Marriott», «ΖΑΦΟΛΙΑ», «Royal Olympic», «Grand Resort Lagonissi», «Hilton», «Intercontinental», «Crowne Plaza», «Stanley» και «Novotel», και στις επιχειρήσεις εστίασης «Select Service Partner» και «NEWREST». Νωρίτερα, στις 3 μ.μ., αντιπροσωπεία των Σωματείων θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής.

Τα σωματεία, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.

Παρά την άρση απαγόρευσης λειτουργίας από την 1η Ιουνίου για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες παραμένουν κλειστές. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής και σε αβεβαιότητα για το πότε και με τι όρους θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Σε αντίστοιχη θέση βρίσκονται και οι χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι, μπροστά στο άνοιγμα των μονάδων εποχικής λειτουργίας μετά τις 15 Ιούνη.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα με τα ψίχουλα του επιδόματος «ειδικού σκοπού», βρίσκονται στο στόχαστρο απολύσεων και της επίθεσης στους μισθούς και τα δικαιώματά τους,με πρόσθετο όπλο τα κυβερνητικά μέτρα που απλώνουν κι άλλο τη βεντάλια της «ευελιξίας». Χαρακτηριστικές για την κατάσταση που διαμορφώνεται είναι οι μαζικές απολύσεις περίπου 50 εργαζομένων, στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία στο ξενοδοχείο «IBIS» στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.


Πηγή