Κανονικά στους συρμούς σήμερα το τραμ

Κανονικά θα κινηθούν σήμερα, Πέμπτη 25 Ιούνη, οι συρμοί του τραμ μετά την απόφαση των εργαζομένων του για αναστολή της προκηρυχθείσας τετράωρης στάσης εργασίας (από 12.00 έως 16.00). Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων Τραμ, προχώρησαν στην απόφαση αυτή (προσωρινή αναστολή) κατόπιν επικοινωνίας που είχαν με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπου και ορίστηκε συνάντηση για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματά τους (ΣΣΕ, προσλήψεις εργαζομένων κ.λπ).

Σημειώνεται πως τις παραπάνω ώρες ακινητοποιημένα θα ειναι τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας: – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την παράνομη και επιλεκτική ενέργειά της και στα πλαίσια της τρομοκρατίας, να ζητάει από τους εργαζόμενους των μηχανεργοστασίων να δηλώσουν ποιοι θα είναι απεργοί την Πέμπτη 25/6/2020.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να δώσουν την απάντηση τους με την καθολική τους συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας 12.00-16.00 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 έξω από το κτήριο της Καρόλου 1-3


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ…..ΑΛΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών πραγματοποιεί ΤΕΤΡΑΩΡΗ στάση εργασίας την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, από τις 12.00’ π.μ. έως τις 16.00’ π.μ.,

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

  • Υπογραφή Σ.Σ.Ε. στον ΟΣΕ και στη ΣΤΑΣΥ.

  • Σ.Σ.Ε. 2020 για το προσωπικό της πρώην ΕΕΣΣΤΥ που απορροφήθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

  • Επαναπρόσληψη των απολυμένων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

  • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

  • Προσλήψεις προσωπικού.

  • Τήρηση των Κανονισμών και της Εργατικής Νομοθεσίας.

  • Να μπει τέλος στην απραξία των τελευταίων ετών με προώθηση της ολοκλήρωσης των έργων στον ΟΣΕ και το ΤΡΑΜ και συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής.

Εμείς ως Σιδηροδρομικοί, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να προβάλλουμε τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο – ενιαίο – δημόσιο Σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας.

Ως εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε από τις Διοικήσεις τα αυτονόητα για την εύρυθμη λειτουργία μας.

  • Ζητάμε επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και κατάργηση όλων των Π.Ν.Π. που φέρουν αντεργατικές διατάξεις.

  • Δεν δεχόμαστε καμία μείωση μισθών, καμία απώλεια του εισοδήματός μας, καμία αλλαγή στις εργασιακές μας σχέσεις.

  • Ζητάμε Σ.Σ.Ε. τέτοιες που θα επιφέρουν σε όλους τους εργαζόμενους αυξήσεις και διασφάλιση της εργασίας τους.

  • Καμία ιδιωτικοποίηση είτε ολοκληρωτική είτε στις επιμέρους δραστηριότητες.

  • Προσλήψεις εργαζομένων.

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση της ΠΟΣ την ΠΕΜΠΤΗ 25/6/2020, στις 12.30’ έξω από το κτήριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3).

Υ.Γ. Οφείλουμε προκαταβολικά να ζητήσουμε συγνώμη για την ταλαιπωρία που η στάση εργασίας θα επιφέρει στο επιβατικό κοινό, όμως το μοναδικό μας όπλο απέναντι σε Κυβέρνηση και Διοικήσεις είναι η απεργία.

Η στάση της Πέμπτης είναι η πρώτη απάντησή μας. Έπεται συνέχεια!!!


Πηγή